Život na úvěr přehled
Jaroslav Kříž
Kniha je nevšední nesentimentálním a suše humorným obrazem stáří a jeho tělesných i existenciálních tísní, ale také reflexí pozitivních duchovních hodnot, která se nevyhýbá ani dialogu s náboženstvím. V textuře živého děje obsahuje hluboké myšlenky, které jsou propleteny s událostmi a humornými dialogy. Spíš v zadním plánu kniha obráží tragiku osudů naší společnosti od nacistické okupace přes komunistický režim až po naši dobu. Především je to kniha velmi lidská: nenabízí žádná hotová řešení existenciálních otázek, ale přesto tichou naději, že lidský život není nesmyslný. V kultuře, oddané adoraci mládí a výkonu, je příběh starého muže, vtaženého do příznačných krizí dvou mladších generací a přitom zápasícího o smysl svých krátících se dní, jistě něčím nezvyklým. ... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Život na úvěr. Přihlašte se a napište ho.
Pan Richard je moudrý člověk. Mít takového dědu je požehnání. Škoda, že člověk je nejmoudřejší na sklonku života, kdy už má málo času a sil obohacovat druhé. Ale poslouchali by ho vůbec?
Kniha Život na úvěr v seznamech
2010 | Život na úvěr |
2004 | Doteky ve tmě |
2011 | Hotel. Posel. Loď |
2005 | Kruhy na vodě |
2007 | Sestra Mneme |
Ke knize mě nalákala paní knihovnice, obálka mě nijak nenadchla, přesto obsah knihy mě chytil a nepustil. Žádný thriller se nekonal, ale jen obyčejný život, který s věkem bývá pěkná makačka.