Život plný dobrodružství - Světem křížem krážem přehled

Život plný dobrodružství - Světem křížem krážem
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/452349/mid_zivot-plny-dobrodruzstvi-svetem-kri-4Sb-452349.jpg 3 7 7

Leoš Šimánek dělá neobvyklé věci, které s sebou přinášejí i neobvyklá dobrodružství! Po sedmidílné řadě autobiografických cestopisů se rozhodl pokračovat stylem interview a sepsat svoji kompletní autobiografii. Tentokráte se Leoš s manželkou Lenkou nesetkal jako předtím jen s mladším bratrem a švagrovou na chalupě v Orlických horách. Pozval i svého staršího bratra s manželkou a sestru s chotěm na chalupu do Rtyně v Podkrkonoší, kterou jako zavedený penzion převzali po Lenčiných rodičích. Bylo dohodnuto, že pobudou tak dlouho, dokud jim Leoš nevylíčí své zážitky jak z dětství a mládí, tak i z následných cest a expedic po celém světě, které zprvu podnikal sám a později s celou rodinou. Když se po čtyřech dnech strávených na chalupě sourozenci loučili, přišel za Leošem jeho starší bratr a řekl: „Podivuhodné je, že jsi přežil všechno to, co jsi zažil!“ Z vyprávění se sourozenci Leoš Šimánek vybral pro tuto knihu své nejzajímavější zážitky, které jsou dokumentovány množstvím barevných fotografií.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Život plný dobrodružství - Světem křížem krážem. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (3)

R47
20.01.2023 3 z 5

Akčoliv je Šimánek neskutečný dobrodruh, kterého svým způsobem obdivuju a jehož knihy mě většinou baví, tahle mě úplně neoslovila. Nejsem si jistý, čím to je. Jestli tou vyprávěcí situací, kdy jde v podstatě o rodinou sešlost a on tam sebe zobrazuje jako někoho, koho jeho sourozenci neustále vybízejí, aby povídal dál a přidal další historku. Je to takový trochu samožerský. A taky tomu chybí ucelený rámec, podle mě. Pořád je to ale Šimánek a ta lehkost, s jakou ta dobrodružství prožívá i s jakou o nich vypráví, je obdivuhodná.

Evina.Cetba
22.09.2021 3 z 5

Ale jo, pěkněj relax. Cestopis jsem už dlouho neměla a tady se cestovalo snad po celém světě. Dobrodružné vzpomínky Leoše Šimánka, který líčí své zážitky svým blízkým a také nám, čtenářům. Vlastně v tomto případě posluchačům. Audio mělo moc pěkný hudební doprovod a zpracování se mi i díky tomu líbí. Také to, že na svých cestách se Šimánek nenechal snadno zaskočit a uměl si poradit v různých situacích.


Berg1
03.01.2021 3 z 5

Leoše Šimánka mám moc rád, obdivuju jaký život dokázal prožít a rád si čtu jeho zážitky z cest. Na jeho diashow jsem chodil už jako malý kluk v době, kdy informace o exotických krajích nebyly tak snadno přístupné jako dnes.
Tato kniha je pokusem zachytit celý jeho život i všechny expedice, kterých se účastnil. Problémem je ale její rozsah - má asi 150 stránek, z čehož slušnou část zabírají fotografie. Jak je možné nacpat celý život zajímavé osobnosti do knihy, kterou přečtete za 3 hodiny? Z každé expedice nebo úseků života jsou tedy vybrány jen ty nejzajímavější zážitky a události. Bavilo mě to hodně, ale jestli to měla být kompletní autobiografie, tak to považuji za zklamání. Autor a jeho život by si zasloužili o hodně větší rozsah. Škoda

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Život plný dobrodružství - Světem křížem krážem v seznamech

v Přečtených9x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce6x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit2x