Život proti bídě a bezpráví - Cesta a působení sestry Marie Terezie Schererové přehled

Život proti bídě a bezpráví - Cesta a působení sestry Marie Terezie Schererové
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413670/bmid_zivot-proti-bide-a-bezpravi-cesta-a-yiT-413670.png 5 1 1

Sestra Marie Terezie Schererová (1825 - 1888) byla první generální představenou Institutu milosrdných sester svatého Kříže v Ingenbolu, který ve Švýcarsku v polovině 19. stol. založil kapucínský kněz Theodosius Florentini. Počátek rozvoje průmyslu a s tim spojené sociální problémy, důsledky revolucí a válek vedly k založení společenství sester ošetřovatelek nemovných a učitelek, později také "křesťanských továren" ve Švýcarsku a v Čechách. Tato obdivuhodná žena spoluvytvářela dílo, které se výrazně zapsalo do dějin.... celý text

Náboženství Biografie a memoáry
Vydáno: , Karmelitánské nakladatelství

Ein Leben gegen Elend und Unrecht, 1995

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Život proti bídě a bezpráví - Cesta a působení sestry Marie Terezie Schererové. Přihlašte se a napište ho.

Jana512
01.06.2021 5 z 5

Obdivuji tuto statečnou ženu a nejen já. Sama autorka ji nazývá silnou ženou! Že nezůstala neznámou ve své zemi, svědčí o tom i velké množství návštěvníků krypty, kde je pochována. Je to v mateřském domě sester, u jejichž zrodu stála. I když se nedožila vysokého věku ( 63 let), všechny své sily dala do služeb chudých a nemocných. To ji zapsalo do dějin, i do lidských srdcí. Sama autorka, která i když je "nekatolička," přiznává, že životní styl této ženy ji silně ovlivnil. 29. října 1995 byla sv. Otcem Janem Pavlem II. blahořečena.

Kniha Život proti bídě a bezpráví - Cesta a působení sestry Marie Terezie Schererové v seznamech

v Mé knihovně1x

Autorovy knížky

1997  100%Život proti bídě a bezpráví - Cesta a působení sestry Marie Terezie Schererové