Život se stromy přehled

Život se stromy
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/381984/mid_zivot-se-stromy-Z1x-381984.png 4 12 12

Místo stromů v našem životě je nezastupitelné. Často na jejich přítomnosti téměř zapomeneme, a přitom ovlivňují kvalitu našeho každodenního žití více, než by se mohlo zdát. Stromy se podílejí na obrazu naší krajiny, mají vliv na klima, dřevo hraje zásadní roli v architektuře i ve vybavení domácností. Zároveň nás symbolika stromů provází od nejstarších dob naší kultury, nalezneme ji v mýtech i lokálních legendách, památné stromy odkazují na významné historické události či osobnosti. Kniha Život se stromy se dotýká všech těchto témat a připomíná nám, jak nepostradatelnou součástí světa kolem nás stromy jsou.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Život se stromy. Přihlašte se a napište ho.

soukroma
25.06.2024 4 z 5

Různorodé krátké pohledy na stromy různě podané různými autory. Zajímavý ilustrační i barevný foto doprovod, např. naměřené rozdíly v teplotách mezi stromy a jejich okolím ve městech.
Oslava zeleného zlata (nemyslím chmel, ale právě úžasné stromoví) a připomenutí jeho důležitosti pro život na Zemi je vždy namístě.

evickakyticka
07.07.2020 5 z 5

Moc ráda čtu o stromech. Kniha byla moc příjemná, hezky jsem si při čtení odpočinula a dozvěděla se i něco nového. Určtě doporučuji všem milovníkům stromů.

Pištec
16.01.2020 4 z 5

Krásná sbírka esejí o tradici stromů, jejich funkci, kráse vnitřní i vnější... Stromy jsou zde vykresleny jako tiší a trpěliví strážci paměti.

Kniha Život se stromy v seznamech