Život v oblacích přehled
Josef Kováč
Vyprávění o tom, jak kluk ze slovenské vesnice vyrůstající v socialistickém Československu pronikl do světa, o kterém nic moc nevěděl, ale šíleně o něm snil. Svět za nepropustnými hranicemi byl tehdy pouze pro vyvolené. On ale překonal všechny překážky, setřel všechny hranice a začal létat do zemí, o kterých se lidem v tehdejším Československu možná tak zdálo…... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Život v oblacích. Přihlašte se a napište ho.
Po prvním zklamání "ono to není o pilotovi?!" se z toho vyklubala zajímavá knížka, kde jde hlavně o poznávání světa lidmi z komunistického Československa.
Vyprávění stevarda o svém povolání, jeho zážitky a zkušenosti, jak cestoval po celém světě s československou aerolinkou ještě za éry komunistů, popisuje tehdejší kaleidoskop světa a svůj zápal v dětství, kdy si šel za svým štěstím.
Musím tuto knihu dát do doporučených, sice mladší generace asi neocení ten kontrast obsahu této knihy v době komunismu v České republice, ale pro mě to byla výborná četba.
Vychází Jenom nestvůra, Jako stín a další knižní novinky (40. týden)
02.10.2022
Kniha Život v oblacích v seznamech
Toto se těžko hodnotí, protože to je spíše memoár a trošku autobiografie. Zpočátku mi dělalo problém se tím prokousat, hlavně přes autorova studentská léta a zbytek času, než se konečně dostal do letadla.
Osobně jsem si asi nejvíce odnesla z popisů fungování společnosti za minulého režimu a zobrazeného kontrastu mezi západem a východem. Z některých popisů jsem pak měla chuť udělat si seznam destinací, kam se určitě nevydávat, i když to tam dneska nejspíše už vypadá jinak.
Na 5 hvězd to skrze ten začátek není u mě a 4,5 nejde dát, takže 4.