Život v zemi smrti přehled
Oszkár Bettelheim
Na vlastních zážitcích založený obraz života v koncentračních táborech. Věcně a střízlivě zachycuje jeho bídu i hrdinství, dává ožít postavám mučitelů i mučedníků a především zachycuje podíl strany a komunistů v boji za životy lidí a vítězství lidskosti, jenž se v táborech odehrával.
Literatura světová Literatura faktu Válečné
Vydáno: 1961 , SNPL - Státní nakladatelství politické literaturyOriginální název:
Élet a halál földjén, 1959
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Život v zemi smrti. Přihlašte se a napište ho.
Ďalšia kniha z obdobia 2.svetovej vojny a života väzňov v koncentračných táboroch. Tentokrát bol fokus na politických väzňov- komunistov a autor sa snažil opísať to, že ani v tých najťažších podmienkach sa presvedčení komunisti nedali zlomiť a držali spolu. Bolo celkom zaujímavé sledovať ako zmýšľali a vnímali rôzne veci ľudia, ktorí boli presvedčení o pozitívnosti tohto režimu.
Kniha Život v zemi smrti v seznamech
Po precteni tehle knihy mate hnedle chut dobehnout si pro rudou knizku. Kniha plna bezmezne geniality komunistu, psana zhusta politickym slovnikem padesatych let. Ano, mozna je to svedectvi o dusevnich pochodech ortodoxniho komunisty, ktery se pak nejspis s chuti podilel na budovani komunistickych lagru s napisy "Prace osvobozuje", ale nic vic. K tematice holokaustu a dokumentaci koncentracnich taboru, neprinasi nic noveho.
Priznam se, ze jsem nad textem velmi casto pochyboval, ze autor v Osvetimi skutecne byl a ze jde i o neco jineho, nez jen rezimni propagandu.