Životní cesta v zrcadle mýtů přehled
Liz Greene , Juliet Sharman-Burke
Mytické příběhy jako inspirace pro život. Mýty, pověsti a nejrůznější tradované příběhy pomáhaly lidem odnepaměti porozumět tajemstvím vlastního života a osvětlit povahu lidství. Autorky do své knihy vybraly více než padesát příběhů z různých mytických tradic – greko-románské, židovské, egyptské, keltské, severské – a uspořádaly je do oddílů, z nichž každý se dotýká různých etap a témat v životě člověka. Každý příběh je volně převyprávěn a opatřen krátkým komentářem. Publikace: Životní cesta v zrcadle mýtů – Mytické příběhy – Liz Greene; Juliet Sharman Burke. Dopátrat se pravdy, té vlastní, „najít své místo ve vesmíru“, znamená pochopit: souvislosti, příčiny lidského jednání, sebe sama. Lidem k zdolání takového úkolu od nepaměti pomáhalo podobenství.... celý text
Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: 2001 , PortálOriginální název:
The Mythic Journey, 1999
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Životní cesta v zrcadle mýtů. Přihlašte se a napište ho.
Co se mi na této knize líbí? Kombinuje přehled o významných mýtech s psychologickými úvahami o správném životě. Dle mého výborný koncept.
Kniha Životní cesta v zrcadle mýtů v seznamech
V této knize autoři postupně prochází různé mýty a příběhy podle tématu, se kterým souvisí v lidském životě. Každý mýtus je vždy nejprve stručně převyprávěn a poté velmi lidsky a citlivě okomentován. I přes svůj útlý formát má kniha velmi široký záběr. Pokrývá témata od dětství, vztahu s rodiči až po dospívání, manželství, duchovní hledání a vyrovnávání se s vlastní smrtelností.
Knihu jsem četl již asi 3x a pokaždé jsem v ní našel příběh, který pro mne byl v danou chvíli aktuální a poskytl mi náhled a inspiraci pro život. Velmi se mi líbí celkové pojetí knihy a zejména způsob, jakým jsou jednotlivé příběhy komentovány.
Jedná se o jednu z mých nejoblíbenějších knih z oblasti psychologie. Jasných 5 hvězd.