Žížalí pomazánka pro Davida přehled
Blanka Čapková
Valerie, David, Klára – tři příběhy, jedno léto. Co se v červenci přihodilo? Děti si prázdniny představovaly rozhodně jinak, nechtěly zůstat doma na sídlišti. Ale už se to tak seběhlo, a protože všichni bydlí blízko sebe, nakonec se potkají. A co se stalo dál? Valerie to píše do deníku, Klára v dopisech své nejlepší kamarádce, David o všem vypráví. Kdo má však pravdu?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Žížalí pomazánka pro Davida. Přihlašte se a napište ho.
Ke knize mne navedlo vyhlášení Velké soutěže pro třídy k 70. výročí Albatrosu. Jedním z úkolů bylo najít knížky, jejichž hrdinové se jmenují Rudolf, Valerie nebo Anastázie. Zde vystupují Valerie, David a Klára. Valerie si píše deník, Klára se svěřuje své kamarádce v dopisech a David vše vypráví. Jedná se příběh dětí, které se potkávají o prázdninách.
Kniha Žížalí pomazánka pro Davida v seznamech
2011 | Babi, ty máš nápady! |
2009 | Jak jsem dostal ségru |
2013 | Zpívající kuchyň |
2014 | Žížalí pomazánka pro Davida |
2015 | Ostrovní přátelé |
Příběh dětí ze sídliště - Val, Davida a Kláry, kteří zůstávají doma o prázdninách, společně se setkávají a jejich pohled na události, které prožívají.
Val s Davidem se znají letmo ze školy a Klára se přistěhuje zpět na místo, kde dříve bydlela. Spolu s Davidem se znají ze školky, kam dříve chodila, ale s Val se teprve seznámí.
Val píše své zážitky do deníčku, David je vypráví, Klára píše kamarádce. Příběh nám ukazuje, jak každý z nich vidí stejné zážitky jinýma očima.
Dětem se čtení líbilo, na večerní čtení se těšily.
Dnešní doba si žádá moderní příběhy pro děti, s mobilem, s psaním sms..., raději se nebudu rozepisovat :-)
S nostalgií jsem si jen vzpomněla na úplně jiné čtení, na Vojtěcha Steklače a partu kluků z Holešovic, která mi leží v hlavě i v srdci dodnes.