Otisky Chribdy přehled

Otisky Chribdy
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500440/bmid_otisky-chribdy-Dny-500440.jpg 5 40 40

Zlatá Grai série

< 3. díl

Isarell zůstává uvězněna v katakombách Chribdy, krvožrouti rozhodují o jejím dalším osudu a staví ji před krutou volbu. Má se stát jednou z nich, členkou elitního sarreiského komanda a nevěstou Pátého karadhei, nebo sloužit Pánu Bašty jako mentálně ovládaný bojový otrok. Podaří se jí sehrát největší roli svého života? Třetí díl Zlaté Grai je temná smršť, která vás pozře a vyvrhne až na poslední straně!... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Otisky Chribdy. Přihlašte se a napište ho.

Luigi1
12.01.2025 5 z 5

V tomto díle bylo stále mnoho postav které tam podle mě už nemuseli být

Slezadav
04.03.2024 4 z 5

Třetí díl série mě opět příjemně potěšil. Nemohu říct překvapil, protože od autorky jsem po předchozích dílech žádnou slabotu nečekal. Opět nezklamala a bylo to velmi dobré, ač k dokonalosti stále kousek chybí.
Velmi oceňuji, že se v tomto díle čtenář konečně dostane teochu mezi sarrei. Ti jsou podáváni ve stylu záporáků, ale opravdu jsou v něčem horší, než andělští jorrei ? Ani mi nepřipadá. Líbí se mi vývoj a vnitřní boj Isarell. Líbilo se mi také, že v tomto díle konečně různé tréninky a výcviky prakticky absentují. Povedené je i propojení některých příběhových linií. Velmi pěkně byly podané intriky mezi sarrei i jorrei.
Hlavně machinace a motivace sarrei si myslím mohly být zpracované trošku podrobněji. Sice čtenář dostává informací dost, ale všechny úradky působí celkem povrchně a bez hlubší finesy. Od předchozího dílu stále přetrvává výtka na příliš volný systém magie, který umožňuje až příliš nečekaných zvratů. Stejně tak považuji v určitých situacích chování některých postav za podivně nevysvětlené až nelogické.
Každopádně jde o skvělý díl výborné série, který je výrazně kratší, než první dva, což je teochu škoda. Zasloužil by si určitě víc detailů. Klady jednoznačně převažují nad zápory a celou sérii řadím k vrcholu, co česká fantastika momentálně nabízí. Moc se těším na poslední díl.

Vlasta71
19.02.2024 5 z 5

Tento díl sledujeme Isarell a Bastiena. Isarell je uvězněna v katakombách Chribdy a je postavena před velké rozhodnutí . Má se stát jednou z nich a nevěstou Pátého karadhei nebo sloužit Pánu Bašty jako mentálně ovládaný bojový otrok. Co si vybere a jak se s tím vypořádá? Opět kniha plná intrik, bojů a soubojů. Jsem nadšená z popisu krajiny, bytostí a dokáži si představit ilustrace.

Kniha Otisky Chribdy v seznamech

v Mé knihovně54x