Zlatý Horus přehled
Sabine Wassermann
Román ze starého Egypta. Historický román ze starého Egypta plný intrik a záhadných tajemství se odehrává v 15.století př. n. l. za vlády faraóna Thutmose III. Je to příběh plný intrik a záhadných tajemství. Faraónův syn Amenhotep, následník trůnu, upadne do zajetí v Sýrii a v Egyptě je prohlášen za mrtvého. Amenhotepovi se však podaří ze zajetí uprchnout a za pomoci mladé otrokyně Hadžet se vrací do Egypta. Čekají ho zde špatné zprávy: Jeho žena Šišva během jeho nepřítomnosti zemřela za záhadných okolností a jeho sestra Meritamun těžce onemocněla a nachází se v domě pochybného vezíra Seuny. Navíc tento vezír naprosto ovládá i jeho otce. Když se Amenhotep snaží přijít na kloub podivným poměrům, které zde panují, musí překonat mnoho intrik a jen náhodou přežije vra- žedný útok...... celý text
Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 2001 , NS SvobodaOriginální název:
Goldhorus
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zlatý Horus. Přihlašte se a napište ho.
Možná to bude znít divně, ale klidně bych tuto knihu považovala za detektivku, nebo thriller, než jen za historický román. Kniha se mi četla velice dobře. Obsahovala v sobě spousty intrik, napětí a mystického tajemna... Určitě se ke knize někdy vrátím a ne jen díky tomu, že mám historické příběhy z tohoto, nebo antického období ráda.
očakával som červenú knihovňu ale dalo sa to čítať zaujímavý námet a hlavne spôsob písania nenudil
Kniha Zlatý Horus v seznamech
U této knihy jsem se nenudil