Zlatý ptáček přehled
Vlasta Javořická
Mladičká Helenka byla dcerou ševce, její první láska dopadla špatně, vinou jejího nízkého společenského postavení. Její otec se však stává společníkem malé obuvnické firmy, která během 1. svět. války na zakázkách zbohatně. Rázem se z ní stává bohatá a žádoucí nevěsta a její šance na provdání se zcela změní. Po mnoha peripetiích získává znovu svou první lásku a šťastně se provdá. 1.vydání (Lidové romány).... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zlatý ptáček. Přihlašte se a napište ho.
Příběh tak trochu z čevené knihovny, ale takových Javořická napsala poměrně dost. Tato kniha se mi líbila, nicméně nepatří k těm "top" knihám, které mně chytly za srdce.
Dobré, reálné i klasicky hodně přibarvené např. tím, že VŠUDE Helenku VŠICHNI chtěli, ani ve vlaku jí nedali pokoje ! To je poněkud přehnané, ale všichni chápeme, co tím chtěla autorka říci, a konec je šťastný tím způsobem, že vám nevadí, takže je to ok.
Kniha Zlatý ptáček v seznamech
2009 | Granáty |
1998 | Námluvy |
2006 | Můj život 1. a 2. díl |
2005 | Bez lásky |
2001 | Na Veveřím gruntě |
Knížka se čte dobře, ale je to prostě "červená knihovna", několik posledních stran je podle mého pocitu až moc "přeslazených".