Zlo pod sluncem přehled

Zlo pod sluncem
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531553/bmid_zlo-pod-sluncem-65c234c5c37c3.jpg 5 617 617

Hercule Poirot série

< 22. díl >

„Jsem tu, abych si užíval dovolenou. Na zločin vůbec nemyslím.“ Hercule Poirot se domníval, že si na tichém ostrůvku při pobřeží Lamanšského průlivu bude užívat zaslouženou rekreaci, ale vražda bývalé herečky Arleny Marshallové mu překazila plány. Místo koupání v moři, chytátní bronzu, vyjížděk na lodičkách či relaxace pod slunečníkem je zatažen do vyšetřování. Kdo měl však motiv krasavici zavraždit? Inu, skoro každý. Ať už z lásky, nenávisti, žárlivosti nebo z touhy po penězích.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: audiokniha , OneHotBook
Originální název:

Evil under the Sun , 1941


Interpreti: Lukáš Hlavica
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zlo pod sluncem. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (82)

sgjoli
24.03.2024 3 z 5

Další příběh s Poirotem, který jsem viděla zfilmovaný, ale kde jsem si takřka nepamatovala, o co tam vlastně jde. Díky audioknize jsem si to mohla zase připomenout.
Poirot se očividně nenudí ani na dovolené - jako by ten zločin snad přitahoval či co. Podobně jako u "Vražd podle abecedy" tu Poirot využívá postav a jejich ochoty spolupracovat, vyšetřovat. To mi přišlo jako docela zábavný prvek. Líbilo se mi také exotické prostředí Lamanšského průlivu - ostrov, slunné počasí.
Přesto hodnotím průměrně. Zápletka mi osobně tolik nesedla, jako to je u jiných děl Agathy Christie, a některé postavy mi docela dost lezly na nervy. Obdivuji Poirota a jeho trpělivost s různými lidskými povahami.
Nakonec 3 hvězdy z 5.

Emik87
14.02.2024 5 z 5

Spousta lidí na jednom ostrově, včetně malého detektiva, a hned se stane vražda. Ne, Poirot si prostě neodpočine. Opět dokonale vymyšlená zápletka. Prostě doporučuji.


Aligator805
25.10.2023 5 z 5

Opět skvělý příběh s geniálním Herculem Poirotem. Krásné místo, spousta postav, zapeklitý případ, kde má každý motiv. Za mě jeden z nejlepších případů H.P. Velmi pěkné je také filmové zpracování s D. Suchetem nebo P. Ustinovem.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zlo pod sluncem v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených954x
ve Čtenářské výzvě62x
v Doporučených42x
v Knihotéce291x
v Chystám se číst85x
v Chci si koupit26x
v dalších seznamech3x