Zločin na Zlenicích hradě L.P. 1318 přehled
Radovan Šimáček

Píše se rok 1318, v Čechách vládne Jan Lucemburský a zem je rozdírána ustavičnými spory mezi králem, šlechtou a městy. Vznešení pánové se sešli k přátelskému posezení, aby se pokusili tyto nekonečné spory mezi sebou urovnat. Jeden z pánů je ale zavražděn, druhý obviněn z vraždy. Přichází středověký detektiv, pan Petr Ptáček, a ujímá se vyšetřování. 4. přepracované, v Albatrosu 2. přepracované vydání.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zločin na Zlenicích hradě L.P. 1318. Přihlašte se a napište ho.

Tato kniha ještě v mládí odstartovala můj zájem o historické knihy, potažmo detektivky. Z nostalgie si ji ještě občas pustím v audioverzi se zjištěním, že ani po tolika letech neztratila nic ze svých kvalit.

Stará dobrá detektivka, ve které je upřednostněné vyšetřování případu, před svižností děje. Tento smyšlený příběh je zasazen do skutečných historických událostí a je sepsán velice pečlivě. V příběhu nenacházím žádné nelogické situace, ani se děj neopírá pouze o náhodu. Naopak je promyšlený do nejmenších detailů a na konci příběhu nezůstávají žádné nezodpovězené otázky. Pan Vondruška by se od pana Šimáčka mohl mnohému přiučit. Lehce negativně jsem vnímala pouze neustálé připomínání zajištěných stop a důkazů. Audioknihu lze označit za velice vydařenou. Pro historickou detektivku se hlas pana Soukupa, který tuto audioknihu načetl, hodil opravdu znamenitě.
Na stupnici 1/10 (8)
Kniha Zločin na Zlenicích hradě L.P. 1318 v seznamech
v Mé knihovně | 130x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
1968 | ![]() |
1980 | ![]() |
1969 | ![]() |
1971 | ![]() |
1969 | ![]() |
Neodolal jsem a zakoupil si audioverzi.Pan Soukup ji namluvil skvěle.Kdysi v mládí jsem ji četl,ale nyní,jako by to bylo poprvé,již jsem si jí nepamatoval.Myslím,že se kniha panu Šimáčkovi povedla.