Zločin na Zlenicích hradě L.P. 1318 přehled

Zločin na Zlenicích hradě L.P. 1318
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/384598/bmid_zlocin-na-zlenicich-hrade-l-p-1318-FeR-384598.jpg 4 203 203

Píše se rok 1318, v Čechách vládne Jan Lucemburský a zem je rozdírána ustavičnými spory mezi králem, šlechtou a městy. Vznešení páínové se sešli k přátelskému posezení, aby se pokusili tyto nekonečné spory mezi sebou urovnat. Jeden z pánů je ale zavražděn, druhý obviněn z vraždy. Přichází středověký detektiv, pan Petr Ptáček, a ujímá se vyšetřování.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zločin na Zlenicích hradě L.P. 1318. Přihlašte se a napište ho.

soupik2012
předevčírem audiokniha 5

Stará dobrá detektivka, ve které je upřednostněné vyšetřování případu, před svižností děje. Tento smyšlený příběh je zasazen do skutečných historických událostí a je sepsán velice pečlivě. V příběhu nenacházím žádné nelogické situace, ani se děj neopírá pouze o náhodu. Naopak je promyšlený do nejmenších detailů a na konci příběhu nezůstávají žádné nezodpovězené otázky. Pan Vondruška by se od pana Šimáčka mohl mnohému přiučit. Lehce negativně jsem vnímala pouze neustálé připomínání zajištěných stop a důkazů. Audioknihu lze označit za velice vydařenou. Pro historickou detektivku se hlas pana Soukupa, který tuto audioknihu načetl, hodil opravdu znamenitě.

Na stupnici 1/10 (8)

rafan65
08.06.2024 4

Pěkná historická kriminálka která je zároveň také dobré čtení pro milovníky dobrodružství. Autor mě osobně moc překvapil, zatím jsem ho neznal a četl jsem od něj jenom tuto knihu.

666Jitka
11.05.2024 4

Poslední roky je pro spoustu čtenářů historická detektivka velmi oblíbeným čtivem a proto není divu, že takových knih vychází opravdu hodně, skoro jako z běžícího pásu. I z tohoto důvodu bylo fajn poslechnout si příběh, který byl vydán už v roce 1941 a moci ho tak porovnat s těmi vydávanými dnes. Okrajově se příběh několika vražd dotýká skutečných událostí v době vlády Jana Lucemburského, je tedy posazen do první čtvrtiny 14.století, a i když místy zavání tajemnem, je posléze logickými kroky a tak trochu působením Štěstěny záhy, jak jinak než úspěšně, vyřešen. Jak to tak u těchto počinů bývá, člověk si u četby odpočine, užije si popis prostředí, ve kterém se vše odehrává, ale hlavně je zvědavý na to, kdo je vrah a na důvod proč spáchal zločin, více se asi ani od historické detektivky očekávat nedá.

Kniha Zločin na Zlenicích hradě L.P. 1318 v seznamech