Zločin plachej lesbičky - Holomráz přehled
Ján Johanides
Próza najmä o potrebe ľudského súcitu. Hľadaním motívov a príčin konania človeka sa vyznačujú obe novely
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zločin plachej lesbičky - Holomráz. Přihlašte se a napište ho.
veľmi ťažko sa táto kniha číta. malé písmenka, text nahustený. Prvý príbeh - rozprávanie policajta, niektoré pasáže mi prišli absolútne zbytočné.. ale záver bol prekvapujúci. Druhý príbeh Holomráz - mi prišiel rovnako chaotický, ale zasa niektoré momenty sú nezabudnuteľné.
dve novely v jednej knihe, ktoré sa dobre čítali....v prvej novele je hlavnou postavou psychiater Tróger, ktorý sa snaží pomôcť pacientovi, pričom Tróger hrá tiež úlohu v jeho živote....v druhej novele herec si chce postaviť na dedinke chatku, aj keď sa priamo nechce stretávať s podaktorými ľuďmi na dedine, dozvedá sa už dlho skrývané pravdy.....
Kniha Zločin plachej lesbičky - Holomráz v seznamech
1988 | Lampa s růžovým stínidlem |
1995 | Miesto v príbehu |
1963 | Súkromie |
1965 | Pět slovenských novel |
1988 | Najsmutnejšia oravská balada |
Pred časom som sa pokúšal čítať od tohto autora knihu s názvom Nepriznané vrany, ale tá mi akosi nesadla, nebavilo ma to. Táto kniha, zložená z dvoch noviel, bola však zaujímavejšia, čítalo sa to lepšie, síce pán autor má svoj osobitý štýl písania, ale dá sa s ním zžiť. Viac ma zaujala druhá poviedka - Holomráz.