Případ ukradené soli přehled

Případ ukradené soli
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495515/bmid_pripad-ukradene-soli-6540a2176cbff.jpg 4 19 19

Zločiny na Velké Moravě série

< 15. díl

Píše se rok 902 a Moravské království má arcibiskupa a tři biskupy. Odrazilo útok Maďarů a obchodní vztahy s Východofranskou říší budou uspořádány podle Celního tarifu z Raffelstettenu. Zdá se, že před Mojmírem II. a jeho zemí je světlá budoucnost. Ne každý si však přeje, aby se tomu tak stalo. Kdosi začal vraždit bavorské kupce přivážející do země sůl a krást jejich náklad. Tyto zločiny hrozí zničit křehký mír panující mezi Východofranskou říší a Moravským královstvím. Král Mojmír tak žádá opět o pomoc knížete Slavomíra a Erika…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Případ ukradené soli. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

čef
28.09.2023 5 z 5

Velký obdiv autorovi za celou sérii i za tento trochu nadprůměrný díl. Řeč postav včetně poslední služky sice slavnostní, jako by byly stále u audience u krále, ale nešť. Líbilo se mi, jak zapracoval do této historické fikce moderní vyšetřovací metody, asi je na Velké Moravě znali již na počátku 10. století. Doslov byl opět na úrovni a možná zajímavější než v tomto pátrání po teroristech. Snad se na tuto sérii chytnou další zájemci o historii našich zemí.

Turlogh
11.04.2023 4 z 5

Ano, poslední díl a trošku lehce nad průměrem celé série. Konec Velké Moravy i případů této dvojice? Byla by možnost návratu zpět, do mladších časů Slavomíra a Erika...Howgh.


Pavelpi
23.02.2023 5 z 5

Tak poslední příběh ze Zločinů na Velké Moravě je už dopsán a je to pro mne celkem škoda. Sice byly příběhy celkem jednoduché , ale také logické. Rozhodně to není nějaké historické veledílo, ale spíš klasická detektivka, která má spád. Škoda, že už to skončilo, závěr byl také velmi hezký. Určitě se k těmto knihám ještě vrátím.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází Povídky, které pomáhají a další knižní novinky (34. týden)

21.08.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Případ ukradené soli v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených22x
ve Čtenářské výzvě3x
v Knihotéce37x
v Chystám se číst12x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x