Případ uprchlého biskupa přehled

Případ uprchlého biskupa
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/410554/bmid_pripad-uprchleho-biskupa-ORu-410554.jpg 3 29 29

Zločiny na Velké Moravě série

Začalo poslední desetiletí 9. století. Východofranský král Arnulf se rozhodl zaútočit na Moravské království a podrobit si je tak, jak se to nepovedlo jeho dědovi Ludvíkovi. I v této pohnuté době však kvete normální život. Kníže nitravský, syn krále Svatopluka Mojmír II., chystá svatbu s Ivanou, dcerou bojnianského župana Kosory, přítele knížete Slavomíra. Slavomír, který je i přítelem Mojmírovým, samozřejmě se svými druhy na svatbě nemůže chybět. Snoubence má v nitravském biskupském kostele svatého Emmerama oddat Wiching, biskup nitravský. V předvečer svatby však záhadně mizí. A Slavomír s Erikem musí urychleně jednat... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Případ uprchlého biskupa. Přihlašte se a napište ho.

Turlogh
11.04.2023 3 z 5

Velmi povedený historický román, nedosahující však kvalit příběhů pánů spisovatelů podobného žánru Vondrušky, Niedla, Nesměráka či Hrdličky. Ale vcelku čtivé, akční a zajímavé. Tento díl patří spíše k těm průměrným dílům celé série. Autor hodně vzpomíná na jiné díly, připomíná je, což mě trochu ruší v četbě. Howgh.

hanzmb
29.04.2022 3 z 5

Asi o chlup lepší, než poslední 2 díly. Nebo tomu pomohl dvouletý odstup, který jsem si od této série dal. O co víc se autor snaží dodržovat historickou realitu, o to víc se projevují jeho spisovatelské nedostatky. O bezduchém náznaku kriminální zápletky ani nemluvě. A to už mě nechává v klidu to jeho ctrl c / ctrl v, kterým každou knihu začíná. Výsledkem je lehce nacionalisticky zabarvené dílko, z kterého by měl pan Hanka a podobní národní buditelé 19. století určitě radost.

jaja1989
28.08.2021 3 z 5

No autor umí i lepší zapletky,ale je fascinující,jak odhalí vraha/zloděje za 2dny

Knižní novinky (47. týden)

17.11.2019

Kniha Případ uprchlého biskupa v seznamech