Zloděj duší přehled
Martina Hohenberger
Evokace sumerského démona skupinou amatérských okultistů se zvrhne v brutální masovou vraždu. K případu, který kriminalisté označují jako Vinohradský masakr, je přizvaná Veronika Bachová, konzultantka pro nadpřirozené jevy. Vraha se jí skutečně podaří vystopovat. Aby ho však mohla zneškodnit, musí se vrátit do rodného sídla v Hekabře a čelit své minulosti i svým předkům. Bojuje nejen s vrahem, ale i proti temným intrikám Matriarchy, která ji před lety vypudila z čarodějné obce. A jako by toho ještě nebylo málo, její dospívající sestra Eliška se při objevování báječného světa magie z nerozvážnosti dopustí zločinu a hrozí jí smrtelné nebezpečí. Kam až je Veronika ochotná zajít, aby ji ochránila?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zloděj duší. Přihlašte se a napište ho.
Zloděj duší je česká fantasy, kde se pustíme od první stránky do příběhu. Autorka na nic nečeká, hned své čtenáře zasvětí do problému a provádí je pěkně svižně dějem knihy. To mám ráda, když to autor dobře uchopí. A to se tady povedlo!
Na knize je znát, že autorka má zásobu nápadů a snaží se je všechny použít. Nápadů, akce, napětí tu bylo opravdu hodně a přemýšlím, jestli to na pár místech knize spíše neublížilo. Co se mi ale líbilo nejvíc, tak to je nápad s živým domem, který se o sebe dokáže sám postarat.
Co se postav týká, nejvýraznější je samozřejmě Veronika, kterou jsem si moc oblíbila. Používá magii celkem rozumně, ale oproti tomu je tu její sestra Eliška, kterou jsem vyloženě nedávala. Taková nepříjemná postava, co si myslí, že se svět točí jen kolem ní. A pak je tu Marek, policajt, sympaťák a já bych ho v knize klidně zvládla víc.
Autorka dala dohromady zajímavý svět z českého prostředí se zajímavou logikou. Byla sice místa, kde jsem se sekla a trochu se ztrácela, zastavovala se nad chováním postav... Ale rozhodně jsem mile překvapená! Jsem ráda, že jsem se k Fantasy a magii na chvilku prostřednictvím knihy vrátila a rozhodně ji chci v dalším roce ve více knihách!
Podle hodnocení jsem čekala fakt bombu, ale dostavilo se zklamání. Knihu jsem ani nedokázala dočíst. V první řadě neskutečně nesympatické postavy. Takové ploché, iritující. Děj měl potenciál, ale z mého pohledu špatně uchopený. O nějakém napětí nemůže být ani řeč, což mi docela chybělo. Časem zkusím od autorky jinou knihu, ale teď si dám pauzu, aby se ten negativní dojem otupil.
Kniha Zloděj duší v seznamech
Praha magie česká fantasy démoni Podkrkonoší pro dospívající mládež (young adult) čarodějkyAutorovy další knížky
2022 | Zloděj duší |
2022 | Studna věčnosti |
2021 | Kletba krve |
2021 | Probuzení |
2021 | Rovnováha života |
Zajímavá knížka - taková kombinace Harryho Pottera, Čarodejek, a Sabriny mladé čarodějnice. Začátek s mi líbil hodně, na konci už příběh podle mě to vygradoval do nesmyslných rozměrů (ano, dokonce i na fantasy tohoto stylu). Abych byla úplně nadšená, potřebovala bych víc nějaké hloubky postav a tak, tady bylo hodně akce a nic k tomu. Ale děj ubíhá, knížka se čte sama, fajn oddechovka.