Zloději ostatků I. přehled

Zloději ostatků I.
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/551314/bmid_zlodeji-ostatku-i.jpg 4 291 291

Martin ze Stvolna série

< 4. díl

Martin ze Stvolna si svou statečností nakloní císaře. Ten se jej rozhodne i s Johankou postavit čela poselstva mířící do Svaté země. Rytíř, skvělý trubadúr a příležitostný obchodník s vzácnými ostatky svatých Martin ze Stvolna se vrací z římské korunovační jízdy císaře Karla IV. Stane se něco, v co už ani nedoufal – podaří se mu najít manželku Johanku, kterou už dlouhou dobu považoval za mrtvou. Osvobodit ji z kláštera však není snadné. Martin ze Stvolna pochopí, že za vše, co člověk dostane, něco jiného ztrácí. Nepřátelé z rodu Rožmberků nezapomínají na staré křivdy, ale Martin ze Stvolna není bez mocných spojenců. Svou statečností si nakloní arcibiskupa Arnošta z Pardubic a získá si vděčnost císaře. Karel IV. se rozhodne postavit Martina ze Stvolna do čela poselstva, které má vyrazit do Svaté země ke Kristovu hrobu...... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zloději ostatků I.. Přihlašte se a napište ho.

malýčtenář
05.11.2024 4 z 5

Opět prožíváme osudy hlavní postavy Martina, který se sice setkává se svou životní láskou, ale osud jim moc nepřeje. Čeká je dlouhá cesta, než mohou v klidu žít. Ale i tak ještě Martin netuší, kam ho osud zanese. Projde ještě nejednou mnohým dobrodružstvím, než dojde klidu. Tento díl se mi zdál již dosti překombinovaný, ale nic neubral na čtivosti.

čef
28.09.2024 5 z 5

Dobrodružný román z doby Karla IV. To je samozřejmě parketa pana Vondrušky, takže trilogie byla rozšířena o další díl. Znovu tedy spousta popisů napínavých soubojů, útěků a zamotaných lásek. Mimochodem se vyjeví také mnoho zajímavých detailů této doby hlavně v jižnějších státech Evropy, ba i Afriky. Mám tyto knihy, i přes jejich určitou plochost a předvídatelnost, rád a určitě nejsem sám.

Isew
02.08.2024 1 z 5

Ne, tohle bylo už naprosté utrpení. Na začátku, když se hlavní hrdina se svou milou pustili do prodeje falešných ostatků svatých, tak to mělo náboj a šťávu, ale skočilo to příliš brzy. Mustr - erotika, uvěznění, hrozba popravy, útěk a pořád dokola už je ve čtvrtém díle příliš únavný. A intermezzo na dálném východě tomu jen nasadilo korunu. Několikrát jsem si přála, ať to utrpení Martina ze Stvolna skončí a v nějakém městě (a že jich bylo) ho konečně popraví. No nic. Škoda nevyužité příležitosti.

Královna, Dům na konci ulice a další knižní novinky (24. týden)

09.06.2024

Kniha Zloději ostatků I. v seznamech