Zloději tváří přehled

Zloději tváří
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518335/bmid_zlodeji-tvari-3xJ-518335.jpg 3 58 58

Nevidíte je. Ale oni vidí vás. Ten les není vyznačený na žádné mapě. Každé auto se u jeho okraje porouchá. Stane se to i Mině. Protože je ztracená a nemá jinou možnost, vydá se do temnoty lesa, kde narazí na ženu, která na ni volá, ať běží k ní, do betonového bunkru. Jakmile se za ní zabouchnou dveře, budovu obklopí řev. Mina se ocitne v místnosti se skleněnou stěnou a elektrickým světlem, které se aktivuje s příchodem noci, kdy pozorovatelé vylézají z podzemí. Tato stvoření přicházejí pozorovat své lidské zajatce a tomu, kdo se do bunkru nevrátí včas, se stanou hrozné věci. Mina, vystrašená a mezi cizími lidmi, zoufale hledá odpovědi. Co jsou pozorovatelé zač? Proč vězní lidi? A pak je tu vůbec nejdůležitější otázka ze všech – jak odtud utéct?... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Fobos

The Watchers, 2021

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zloději tváří. Přihlašte se a napište ho.

Ivan Kučera
01.10.2024 4 z 5

(SPOILER) Papoušek! Krásne české slovo. Slovenský papagáj sa naňho proste pri všetkej úcte nechytá. Keď sa povie papagáj, tak si poviete: no jasné, papagáj. Keď sa však povie papoušek, vykúzli vám to úsmev na perách a okamžite tohto opereného týpka chcete vidieť a niečo mu hodiť pod zub. Za mňa možno jeden z 2O najlepších hororov, aký u nás v r. 2O24 vyšiel. Ako prvý som videl film a už ten ma veľmi bavil, pri knihe som teda už vedel, do čoho idem (a treba dodať, že film knihu zadaptoval veľmi presne, bez výraznejších odklonov v postavách a príbehu), ale aj tak ma bavila. Fajn komorné, so sympatickými postavami, prekvapivým a teda sviežim univerzom (nechcem spoilerovať) a skvelou atmosférou (nielen) nočných lesov plných desivých mýtov a mrazivých legiend. Áno, vo finále ako knihe, tak filmu trocha padne reťaz, ale i tak za mňa ukážkový štvorhviezdičkový horor s prekvapivým finálnym twistom, ktorý som fakt nečakal. Trocha ma zaskočilo, že hoc sa dej odohráva v roku 2O19,každý namiesto GPS používa papierové mapy a o 2OO eurách je tu hovorené ako o veľkej sume, ale to sú len detaily. Vyzdvihujem na prvý pohľad nezaujímavú, ale v skutočnosti veľmi trefne výstižnú obálku. Český preklad názvu mi nejak extra nevadí. Áno, síce je to totálny spoiler, ale to si paradoxne čitateľ uvedomí až na samom konci (dovtedy žije v presvedčení, že má dočinenia s komplikovaným metaforickým pomenovaním, ale ono nie, naozaj je to o zlodejoch tvárí). Ale pravdupovediac pripadá mi málo charizmatický, možno by som šiel skôr smerom... Pozorovatelia?

Annkag
04.09.2024 3 z 5

Kniha měla zajímavé pojetí.Měla potenciál a zajímavý nápad.
V některých okamžicích jsem se trocha děsila.Ale pak se to znova zaseklo a táhlo.Některé postavy postrádali krásu.
V konečném důsledku však byla kniha zajímavá a určitě nemá smysl ji zařadit níž než na průměr.

Leena
07.04.2024 3 z 5

Nebylo to úplně špatné, potenciál to mělo.
Jen je to napsané dost nezáživnou formou a bytosti nejsou vykreslené nijak hrozivě.
Je tam bohužel hodně nedotažených míst.
Papoušek byl super.
Co se mi ale líbilo, byl překvapivý konec a že by pokračování?

Brána pekel, Nelítostný princ a další knižní novinky (37. týden)

10.09.2023

Kniha Zloději tváří v seznamech

Irsko horory psychologické thrillery irská mytologie nadpřirozeno

Autorovy knížky

2023  68%Zloději tváří