Zlomená křídla Samurajů přehled

Zlomená křídla Samurajů
https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94472/bmid_zlomena-kridla-samuraju-4t4-94472.jpg 3 7 7

Uprostřed roku 1945 se 2.světová válka nacházela ve svém závěrečnem stadiu. Německo v květnu bezpodmínečně kapitulovalo, vůdce nacistů Adolf Hitler byl mrtev a krvavý konflikt v Tichomoří se přenesl až k samotným japonským břehům. Japonské ostrovy už byly v té době vystaveny masivním americkým náletům a japonské velení se zcela opravněně obávalo zničujicího závěrečného amerického útoku. Japonci v té době měli stále ještě k dispozici poměrně značné množství zbraní a materiálu - a jejich vojska včetně leteckých sil se vyznačovala úžasnou bojovou morálkou. Vznikly letky sebevražedných pilotů Kamikaze, kteří měli k dispozici ještě téměř jedenáct tisíc letadel. Pro jejich účely bylo upraveno kolem 4.800 armádních a 5.900 námořních stíhaček a bombardérů, výzvědných a výcvikových strojů. V krutých bojích zahynuly stovky Kamikaze, většinu této úžasné letecké síly zničila americká protiletadlová obrana a americké vzdušné síly.... celý text

Literatura naučná Historie
Vydáno: , Knižní klub

Broken Wings of the Samurai, 1993

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zlomená křídla Samurajů. Přihlašte se a napište ho.

Tclaw
21.03.2020 2 z 5

Knihu hodnotím před jejím dočtením, protože mi to už nedá. Dočtu ji, ale... Nebýt množství fotografií, neměla by tato publikace co podstatného čtenáři nabídnout. Už od druhé kapitoly mě opravdu vytáčí neustálé opakování - jestliže autor píše o ničení letecké techniky buldozery, proč to zmiňuje snad na každé stránce jednou a u každé druhé fotky?! (A že těch fotek je). Nic podstatného jsem se od druhé kapitoly nedozvěděl a to jsem již za půlkou. Respektive vím pouze to, že se technika ničila, která jednotka vytipovávala letouny k dalšímu zkoumání a to vše se opakuje pořád dokola. Tahle knížka bohužel až moc přesně odpovídá názvu. Zlomená křídla = sešrotovaná letadla. A jen na popisu procesu šrotování se podle mého kvalitní publikace rozhodně založit nedá.

P.S. Knihu jsem dočetl a ještě snižuji hodnocení na 40 %. Opravdu se to nepovedlo.

Kniha Zlomená křídla Samurajů v seznamech

druhá světová válka (1939–1945) válka v Tichomoří