Zlomení anjeli přehled

Zlomení anjeli
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/366331/mid_zlomeni-anjeli-uRx-366331.jpg 5 772 772

Mladá Elsi, uväznená v lodžskom gete, zistí, že jej matka šla zo zúfalstva na potrat a čelí bezvýchodiskovej situácii. Elsi sa pripojí k odbojovej skupine, sabotujúcej jestvujúci režim, čím ohrozí vlastný život. Plavovlasú modrookú Matildu odtrhnú od rodiny v Rumunsku a odvlečú do Nemecka, kde sa ju pokúšajú pretvoriť na dokonalé árijské dieťa. Willem, vysokopostavený nacistický lekár, mienil zachraňovať životy, no pracuje v gete aj v Osvienčime. Keď je svedkom nepredstaviteľných ukrutností, zapochybuje o svojej úlohe. Podľa príkazov nemá liečiť, ale zabíjať. Zatiaľ čo Hitler obracia Európu naruby, aby vytvoril čistú nemeckú rasu, životy týchto troch zlomených duší, ktoré náhoda spojí dovedna, sa prelínajú. Iba láska a obetavosť môžu ich srdcia zase zaceliť.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Broken Angels, 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zlomení anjeli. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (252)

Maanna
21.07.2024 4 z 5

Kniha mohla mít občas lepší spád, ale jinak na mne příběh i postavy fungovaly, i když tedy bylo obtížně uvěřitelné, že by se dalo tak snadno zasahovat do nacistické byrokratické mašinérie, jak se to dařilo Willemovi, ale pokud od toho člověk odhlédl, tak to není špatná kniha. Postavy nejsou černobílé, dělají i kontroverzní věci... Nicméně půlku knihy jsem musela trpět kvůli nesmyslnému skloňování jména Jacek - bez Jaceka, Jacekovi atd. Odhaduji, že se tím překladatelka snažila zabránit záměně se jménem Jack, ale opravdu by to čtenář nezvládl číst správně??? Mně to trhalo "uši."

ArwenAragorn
03.06.2024 5 z 5

81%

Láska je víc než slovo a časem roste.
_________________________________________________________________________
Nádherný, dojemný příběh. Je psaný velice poutavě, nevěděla jsem, že mě tak zasáhne. Jsou tam hodně drsné scény, je tam hodně smutku, ale taky lásky.
Na Elsi, Willema a Matildu, tyto zlomené Anděly budu ještě dlouho vzpomínat.
Příběh se odehrává za 2. světové války a několik stran je pár let po válce.
Velmi doporučuji.


lenny0753
26.02.2024 3 z 5

Zajímavý příběh z období 2. světové války, kdy se propletou osudy tří postav, které spolu na první pohled nemají nic společného. Četlo se to relativně dobře a dynamicky, v postavách nebyl díky značení jednotlivých kapitol zmatek. Jen tomu chyběla hloubka, aby se čtenář do příběhu lépe ponořil a těžko si také hledal k postavám vztah. Kniha na mě působila chladně a odtažitě.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (26.2. - 11.3.)

19.02.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zlomení anjeli v seznamech

v Právě čtených14x
v Přečtených1 032x
ve Čtenářské výzvě213x
v Doporučených105x
v Knihotéce368x
v Chystám se číst701x
v Chci si koupit163x
v dalších seznamech4x