Lamač přehled

Lamač
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542079/bmid_zlomeni-zamilovani-lamac.jpg 4 50 50

Zlomení zamilovaní série

1. díl >

Sally, módní ikona s tajnou vášní pro komiksy a pohodlné důchodky, žije samotářským životem až do dne, kdy se její cesta zkříží s novým tajemným sousedem Joelem. Jedno osudové "CVAK" (které symbolicky zní jako lámající se kost) změní Sallyin stereotypní život naruby. S jednou rukou mimo provoz se Sally musí vypořádat s každodenními výzvami, které dříve brala jako samozřejmost. Najednou si nedokáže ani ukrojit krajíc chleba, učesat culík nebo... dostat se z šatů. Joel, ztrápený výčitkami svědomí, se rozhodne pomoci. Sally postupně odhaluje, že za Joelovou bezdomoveckou fasádou se skrývá laskavé srdce a fanatik do seriálů z lékařského prostředí. Tato romantická komedie boří kýče a ukazuje, že láska může vzkvétat i v těch nejméně pravděpodobných okamžicích, zvlášť když se do děje vloží jeden mrňavý útulkáč. Připravte se, že i vy si zlomíte žebra - smíchy!... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lamač. Přihlašte se a napište ho.

Raduš_knihy
10.12.2024 4 z 5

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s nakladatelstvím @mojeromantika_cz za účelem recenze. Tímto nakladatelství děkuji.

V příběhu se setkáváme s 27letou Sally a s 35letým Joelem, které svede dohromady jedna malá chybička...

Sally dělá nákupčí v jedné módní firmě. Jejím snem je získat pozici výkonného ředitele společnosti.

Joel pracuje jako ajťák na volné noze, i když momentálně si udělal časově neomezenou pauzu.

Ti dva bydlí v domě, kde jsou pouze dva byty, jeden v přízemí, který obývá Joel, a druhý v patře, kde má své útočiště Sally. Dům je starý se špatným elektrickým vedením, takže realitní makléřka velmi důrazně upozorňuje Joela, aby se ujistil, že se na schodech do horního bytu nesvítí. Teprve pak si může rozsvítit u svého botníku. Kdyby se tam svítilo a Joel by zmáčknul vypínač, tak by se na schodech zhaslo.

Sally se jednou v noci ve sněhové vánici vrací domů z módní přehlídky. Je celá zmrzlá a hladová. Už se těší do tepla a přemýšlí, co všechno si dá k jídlu. To však ještě netuší, že osud to vidí jinak... Když už konečně stoupá po schodech nahoru do svého bytu, tak najednou světlo zhasne a ona se skutálí dolů.

Joel si uvědomí svou chybu hned a přiběhne svojí sousedce na pomoc. Ta, když se vzpamatuje, trvá na tom, že jí nic není, že do nemocnice nepotřebuje. Avšak Sally se doma za dveřmi zhroutí, když vidí svůj malíček levé ruky, a tak ji Joel přesvědčí, že ji odveze do nemocnice.

Pro Joela je to jako výlet do Disneylandu, protože je fanoušek všech seriálů z lékařského prostředí. Kvůli Sally však své nadšení krotí.

Sally nakonec skončí s rukou v sádře až po loket. V tu chvíli ještě netuší, jak moc velkou pomoc bude od Joela potřebovat. A že se tomu zpočátku brání...

Postupně se seznamují. Například Joel přizná, že je čerstvě rozvedený a že čeká až bude jeho dům připravený k nastěhování. Sally se zase svěří s tím, že nemá žádné kamarády a už ani rodinu. A tak se stane to, že Joel jí se vším pomáhá.

Může však mezi nimi vzniknout něco jiného než přátelství? Joel je nedůvěřivý vůči ženám kvůli ex-manželce, Sally si zase uvědomuje, že se její soused za pár měsíců odstěhuje pryč. Navíc si nikoho nepouštěla k tělu.

Příběh byl čtivý, i když se odehrával v poměrně krátkém časovém úseku, tak mi to vůbec nepřišlo divné. Zkrátka děj krásně plynul. Byl v er formě, ale z pohledu obou postav. Joela nešlo nemilovat a Sally a ten její apetit...

Co mě však zarazilo, bylo to, že se za celou dobu nedozvíme, v jakém státě a městě se to odehrává. Podle jmen se nabízí Amerika nebo Británie, ale objevují se tu jídla typu houskové knedlíky, šunkofleky apod. A to mi tam nesedělo.

Od knížky jsem si slibovala oddechové čtení, a to jsem přesně dostala. I když malinkou zápletku bych tam uvítala.

Ráda si od autorky přečtu další knížku, protože mi sedl její styl psaní.

Jenny46
27.11.2024 3 z 5

Asi příliš velké očekávání , kniha mi nesedla...
Dám šanci ještě autorce chápu je to prvotina, ale styl psaní trochu zvláštní

LenkaStr
14.11.2024 1 z 5

Jak tady tak pročítám komentáře, tak mám pocit, že jsem četla úplně jinou knihu. Příběh sám o sobě je docela banální, ale to je v pořádku, tím spíš je vlastně uvěřitelný. Dost na rozpacích jsem ovšem ze stylu psaní a z použitého výraziva, které mě nutilo přemýšlet, jestli tohle napsala dospělá ženská nebo teenka z wattpadu. A co už vůbec nechápu je nesoulad mezi zasazením do očividně českého prostředí a jmény postav. Prostě… Proč!? Samozřejmě jsem si vědoma, že se jedná o prvotinu a věřím, že se autorka časem vypíše, řekla bych, že potenciál má.

Kniha Lamač v seznamech

2024  82%Lamač