Zlověstný úplněk přehled
Nora Roberts
Tory, hlavní hrdinka kouzlem obestřeného příběhu, se po letech vrací do rodného města, kde pod dohledem despotického otce prožila neradostné dětství. Tehdy jí bývala jedinou nadějí a oporou její kamarádka Hope, dcerka zámožných rodičů, tu však někdo brutálně zavraždil. Vrahovi se podařilo uniknout spravedlnosti. Dospělá Tory si ve městě zřídí obchod a navazuje komplikovaný vztah s Hopeiným bratrem, ale marně se snaží zbavit děsivých vzpomínek. Navíc se s neodbytnou jistotou ukazuje, že krutější než vzpomínky je existence neodhaleného vraha malé Hope.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2001 , AlpressOriginální název:
Carolina Moon, 2000
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zlověstný úplněk. Přihlašte se a napište ho.
Tento příběh mě mile překvapil, byl skvěle čtivý, poutavý a napínavý. Tory má od narození silný dar vidění, který jí ale nepřináší nic pěkného. Teror ze strany vyšinutého otce, matka bez zájmu, nevšímavé a lhostejné okolí… Pouze kamarádka Hope byla blízký člověk, dokud nebyla zavražděna. Tuto událost v sobě Tory nosí celý život a tak se vrací, aby našla vraha.
Tory byla velice zajímavá postava, a to hlavně co se týkalo jejích schopností senzibila. Avšak její dětství bylo jedním slovem úděsné, osoby v podání otce a matky v tomto případě nelze nazývat rodiči. Naštěstí je zde i mnoho sympatických postav v podání babičky s Cecilem, strýce a tety, Cadea, Wadea, Lilah a postupně se k nim vypracovala i Faith. Zvířecí mazlíci teprve neměli chybu.
SPOILER: Vrah byl pro mě překvapením, protože mi to na něj, hlavně s ohledem na věk a proporcí z doby vraždy Hope, nesedělo. Hannibala jsem vyloučila rovnou a osobně jsem sázela na soudce.
Kniha Zlověstný úplněk v seznamech
2000 | Smrtící nahota |
1997 | Nebe mé lásky |
2000 | Past na dobrodruha |
1997 | Zrozená z ohně |
2011 | Kouzlo okamžiku |
Po několika knihách od N.Roberts jsem dospěla do stádia,že té romantiky na mě začíná být přece jen příliš.
I když jsem chtěla zjistit ,kdo Hope zavraždil,tak mě to neustálé opakování zamilovanosti začalo vadit a tak knihu odkládám.