Žlutý kruh přehled

Žlutý kruh
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/237023/bmid_zluty-kruh-dlx-237023.jpg 3 2 2

O dvou chlapcích, bratrech Jirkovi a Dušanovi, kteří vyplouvají vstříc velikému dobrodružství na své loďce jménem Osamělý Rváč.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Žlutý kruh. Přihlašte se a napište ho.

Turlogh
22.09.2018 2 z 5

Takže na této knížce je sice dole na obálce napsáno skautský román, leč na jakoukoli zmínku o skautingu a skautech jsem v něm namouvěru nenarazil. Bratři Jirka a Dušan v něm opravdu jsou, ale nějaké veliké dobrodružství jsem v něm též nenašel... Prostě dva kluci - bratři dostanou od strýčka za zlepšení prospěchu ve škole nové kánoe a stany. Poté jedou tábořit na ostrůvek v blíže neurčeném rybníce. Na velkém rybníce se potkají s chlapeckou osádkou staré lodi Postrach, se kterými později soupeří o vlajky. Jinak kniha popisuje vcelku nezáživnou formou, kterak hoši jedí, nakupují, jezdí na kánoi pro pitnou vodu a též jednu návštěvu maminky a tatínka na ostrově. Vše je naprosto nekonkrétní (rybník, místo, vesnice, bydliště obou hochů) a vlastně docela i oni samotní. Žádné prokreslení charakterů chlapců či jejich protivníků, nic. O velkém dobrodružství se na samém konci knihy dozvíme, že hoši z lodi Postrach chytali říční pytláky, aby si vydělali na novou loď.
Myslím si, že kniha dnešní mládež neosloví vůbec, je to docela nuda.

Kniha Žlutý kruh v seznamech

Autorovy knížky