Zlý princ Charlie přehled
John Moore
Místo děje, Damask: Království, které se nedá vyplenit, ať se snažíte jak chcete. Jenomže teď, když je král mrtev, mají jeho bratři přesně tohle v úmyslu. Jediné, co k tomu potřebují, je aby na trůn usedl špatný král. Obyvatelstvo se začne bouřit, král požádá sousední království o intervenci za účelem nastolení pořádku a než se kdo naděje, u moci budou oni...... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zlý princ Charlie. Přihlašte se a napište ho.
Taková humorná oddychovka – trochu pohádka, trochu fantasy, nenáročné čtivo. Jestli máte rádi Pratchetta a podobné typy, tak vás to myslím nezklame.
Kniha Zlý princ Charlie v seznamech
2004 | Nepohledný princ |
2004 | Hrdinství pro začátečníky |
2001 | Zabij a zachraň |
2006 | Zlý princ Charlie |
2007 | Osud horší než draci |
V pubertě jsem měl Terryho Pratchetta rád. Jeho humor bez vtipu mě nikdy nerozesmál, ale celková nálada jeho knih ve mě kouzlila takovou hřejivou pohodu. V dospělosti mi jeho knihy přišly už jen trapné.
No - a tohle je o hodně horší Pratchett. Pokusy o humor končí vždy příšernou trapností. V lepším případě se jen minou účinkem a nelogičnost násilně vroubené "humorné" situace vyhodí postavy z jejich charakterové role a totálně bagatelizuje příběh, který jinak není špatný a má i docela potenciál.
Princ Charlie se musí starat o svůj lid a pro jeho dobro před ním musí vypadat jako tyran a ještě se nechat vyhostit. Ve finále je pouze součástí plánu sveho zavražděného otce na záchranu své země.
Chaotickým a ne moc poutavým stylem je zde tak popsaný v podstatě zajímavý příběh, který měl vážně potenciál. Ale celé to nakonec bohužel dopadlo, jako když se vám rozvaří nedodělané, trapné brambory.