Zmizelá přehled
Gillian Flynn
Zdálo se to jako ideální manželství. Zdání však muže vražedně klamat… Amy Elliottová Dunneová zmizela v den pátého výročí svatby. Nick Dunne, její muž, je po sérii nalezených důkazů obviněn z její vraždy. Nick prohlašuje, že nic nespáchal, Amyini přátelé a zápisky v jejím deníku tvrdí opak.... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno:Originální název:
Gone Girl, 2012
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zmizelá. Přihlašte se a napište ho.
![zaz zaz](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
(SPOILER)
Jen 3 znaky z 20 prozradí psychopata.
Nick se zamiloval do nádherné, milé, inteligentní, zábavné, úspěšné, bohaté mladé ženy. Vzali se.
Co pak následovalo, nečekal Nick ani čtenář...
Velice napínavé. Dodatečně jsem zjistila podstatu manželské krize mladého páru. KATASTROFA BYLA NEODVRATITELNÁ.
Při pomyšlení na tento emotivní příběh. mne jímá hrůza a lítost nad utrpením ne jedné oběti. Smutné, ale poučné téma.
![MackovaP MackovaP](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Po knize jsem sáhla až potom, co jsem viděla film (pokud na téhle planetě žije ještě někdo, kdo ho neviděl, tak by to měl rychle napravit, protože je to strhující podívaná jak herecky, tak filmařsky), takže všechny wow momenty jsem měla za sebou, ale i tak jsem si čtení užila. Bavilo mě, že v knize je patrnější nespolehlivost obou vypravěčů, která je ve filmu jenom naznačena (konfrontace Nickovy výpovědi s deníkem), což v textu chytře rozostřovalo hranice mezi skutečností a výmyslem, a celkově je příběh podle mě hrozně chytře vystavěný. Jasných pět a víc takových knih.
Řekni ano, Akarnae a další knižní novinky (3. týden)
12.01.2025
50 nejčtenějších knih minulého roku (2016)
17.01.2017
Knižní novinky (19. - 31. 8.)
18.08.2013
Ocenění knihy (3)
2013 -
Grand prix des lectrices de Elle
(Crime fiction)
2013 -
British Book Awards
(International Author of the Year)
2012 -
Goodreads Choice Awards
(Best Mystery & Thriller)
Kniha Zmizelá v seznamech
v Přečtených | 6 595x |
v Mé knihovně | 1 403x |
v Chystám se číst | 1 874x |
zfilmováno thrillery tajemství pomsta manželská krize zmizení lidí deníkové záznamy thrillery pro ženyAutorovy další knížky
2013 | ![]() |
2014 | ![]() |
2013 | ![]() |
2017 | ![]() |
Túto knihu som si po rokoch prečítala opakovane. Má pre mňa jedinečnú atmosféru, úžasne vykreslené myšlienkové pochody. Skvelé!