Zmizelá místa: Zaniklé obce a osady v Čechách a na Moravě přehled

Zmizelá místa: Zaniklé obce a osady v Čechách a na Moravě
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/548151/bmid_zmizela-mista-zanikle-obce-a-osady-v-cechach-a-na-morav.png 5 5 5

S knihou Zmizelá místa budeme cestovat po ČR netradičně - po místech, která kdysi kypěla životem a nyní zde rostou jen kopřivy, lebeda a bodláky. Postupně odcházejí i lidé, kteří tato místa pamatují, a s nimi i jejich vzpomínky. Mizí tak kus naší historie. Některá z těchto míst jsou známá a některá dokonce ožívají, jiná jsou téměř zapomenutá. Ve všech však žili konkrétní lidé, měli leckdy poutavé osudy a udály se tam často zajímavé příběhy. Kniha je první svého druhu, která zahrnuje celou republiku; jednotlivé kapitoly jsou členěny podle krajů. Ke snadné orientaci přispívají jednoduché mapky u každého kraje. Pojďme si tedy alespoň část zaniklých osad, měst, lokalit připomenout a možná se i nechat inspirovat k vlastním výletům.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zmizelá místa: Zaniklé obce a osady v Čechách a na Moravě. Přihlašte se a napište ho.

tittanie
20.11.2024

Docela zajímavá knížka o zmizelých místech v ČR. Myslela jsem, že to bude jenom o místech, které zmizely po válce díky odsunům, ale jsou tam i místa, která zmizely třeba kvůli přehradě.
Knihu jsem si půjčovala v knihovně jako eknihu, za které jsem velice ráda, ale co mi vadilo je aplikace Flexibooks, která mi zkazila požitek ze čtení.

Kniha Zmizelá místa: Zaniklé obce a osady v Čechách a na Moravě v seznamech