Zmiznutie sestier Hollowových přehled
Krystal Sutherland
Iris Hollowová bola vždy zvláštna. Keď bola ona a jej sestry malé, na mesiac zmizli a stalo sa im niečo, čo si presne nepamätajú, ale zanechalo to na hrdle každej z nich jazvu v tvare polmesiaca, vlasy im zbeleli a oči sčerneli. Iris sa poväčšine snaží vyhýbať problémom a správať sa nenápadne, na rozdiel od svojich sestier Grey a Vivi, ale keď najstaršia Grey opäť záhadne zmizne, v jej živote sa začnú objavovať čudné veci. Medzi inými aj muž s býčou lebkou na hlave a krvavými runami na trupe, ktorého vôňa jej pripomína niečo známe. Iris v snahe vypátrať Grey prichádza na to, že jediný spôsob, ako zachrániť svoju sestru, je rozlúštiť záhadu toho, čo sa im prihodilo ako deťom. Čím bližšie k pravde sa Iris dostáva, tým je jej jasnejšie, že to niečo ukryté za záhadou ich zmiznutia je temné a nebezpečné, a že jej sestra pred ňou po celé tie roky niečo skrývala.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2022 , PandoraOriginální název:
House of Hollow, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zmiznutie sestier Hollowových. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER)
Hodně originální příběh, nic takového jsem nikdy nečetla a to jsem knih přečetla hodně. Je to fantasy, ale zároveň není a prostě je to hodně hodně divná knížka.
Začátek ubíhal hodně pomalu, do čtení jsem se musela nutit, ale pak se to rozjelo a já nestíhala otáčet strany, jak rychle jsem najednou četla.
Většinu knihy jsem byla děsně zmatená a nechápala nic, ale pak se všechny kousky hezky složí do sebe a najednou dává smysl (skoro) všechno.
Z hlavních postav mi nebyla sympatická asi ani jedna, Grey a Vivi jsem od začátku neměla ráda a Iris je tak hodná, ale tak děsně naivní, asi stokrát jsem ji chtěla praštit po hlavě, ať se sakra probere. Gabe a Cate . Tyler byl fajn.
Normálně nemám ráda otevřené konce, ale tady se mi to líbilo. Snad nebude další díl a já si (SPOILER) můžu zůstat ve svým delulu světě, kde se Tyler vrátil a společně s Iris a Vivi zničili Grey
3 malé setry Grey, Vivi a Iris se ztratí během procházky s rodiči. Tak, jak nevysvětlitelně zmizely se zase po měsíci objevily. Po 10 letech jsou jejich životy rozdělené, ale zároveň jsou sestry na sebe silně napojené.
Sestry přitahují svým nevšedním vzhledem - bílé vlasy a černé oči a zároveň svými schopnostmi.
Během čtení se dozvídáme něco o schopnostech sester, jejich dětství a současných, naprosto rozdílných životech.
Jedná se o zajímavé a místy napínavé čtení. Příběh se příjemně vyvíjí, ale místy je chaotický a máte pocit, že se na něco zapomnělo.
Fantasy není mnou běžně vyhledávaný žánr, ale tuto knihu bych doporučila, i když hodnocení a shrnutí této knihy je z nějakého důvodu obtížné...
10 nejčtenějších knih (leden)
15.01.2023
Kosti v srdci, Hrad ve Skotsku a další knižní novinky (46. týden)
13.11.2022
Kniha Zmiznutie sestier Hollowových v seznamech
tajemství pro dívky sestry mrtví pro dospívající mládež (young adult) temnota fantasy záchrana dětí
2017 | Láska v prachu hvězd |
2018 | Skoro úplný seznam těch nejhorších nočních můr |
2023 | Temné sestry |
Temné sestry. To dost sedí. Na mě trochu moc nechutných scén, ale to je věc názoru. Knížka mě dost zaujala. Nečekala jsem, že tam bude takový podíl fantasy, myslela jsem, že se děj bude odehrávat jen v reálném životě. Vtipné je, že jsem si po většinu čtení vůbec nedokázala představit sestry - mají mít bílé vlasy a černé oči, já jsem si je ale představovala s černými vlasy a bílýma očima.