Zmiznutie sestier Hollowových přehled

Zmiznutie sestier Hollowových
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503636/bmid_zmiznutie-sestier-hollowovych-mnP-503636.jpg 4 156 156

Iris Hollowová bola vždy zvláštna. Keď bola ona a jej sestry malé, na mesiac zmizli a stalo sa im niečo, čo si presne nepamätajú, ale zanechalo to na hrdle každej z nich jazvu v tvare polmesiaca, vlasy im zbeleli a oči sčerneli. Iris sa poväčšine snaží vyhýbať problémom a správať sa nenápadne, na rozdiel od svojich sestier Grey a Vivi, ale keď najstaršia Grey opäť záhadne zmizne, v jej živote sa začnú objavovať čudné veci. Medzi inými aj muž s býčou lebkou na hlave a krvavými runami na trupe, ktorého vôňa jej pripomína niečo známe. Iris v snahe vypátrať Grey prichádza na to, že jediný spôsob, ako zachrániť svoju sestru, je rozlúštiť záhadu toho, čo sa im prihodilo ako deťom. Čím bližšie k pravde sa Iris dostáva, tým je jej jasnejšie, že to niečo ukryté za záhadou ich zmiznutia je temné a nebezpečné, a že jej sestra pred ňou po celé tie roky niečo skrývala.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Pandora

House of Hollow, 2021

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zmiznutie sestier Hollowových. Přihlašte se a napište ho.

dancza
13.01.2025 3.5 z 5

3.5 * | young adult | mystery & horror | špetka fantasy |

Hodně zvláštní knížka s hodně zvláštním pacingem (tempem). Postupně vám autorka předkládá střípky informací, které jste až na konci knížky schopný si dát dohromady. Je to primárně horor a mystery. Fantasy prvků je tam opravdu jen velmi málo, což jsem popravdě nečekala :D Původně jsem myslela, že to bude fantasy s ponurou atmosférou, tak bacha na to.

Osobně se hororům všeho druhu vyhýbám hooodně velkým obloukem. Nedělají mi zkrátka úplně dobře. Tohle ale bylo celkem v pohodě, přeci jen je to psané pro YA čtenáře. Bohužel mě to ale tolik nebavilo, já asi v tomto typu knih přeci jen potřebuju víc fantasy. Chci objevovat magic system, svět a bytosti v něm žijící. Tady jsem vlastně všechno objevila až na úplném konci. Nějak mi to zkrátka nedalo to, co jsem od toho chtěla a potřebovala :D A občas se ten děj zbytečně táhl (ale nebylo to nic hrozného).

Knížku budu doporučovat, jen ne úplně všem. Řekla bych, že je skutečně spíše pro čtenáře, co mají rádi mystery & horror (nic ale extrémního) a nehledají propracované fantasy jako já :D

baru_lienka
12.11.2024 5 z 5

Tohle čtení bych shrnula jako:
0 očekávání
0 zklamání
nekonečno mravenců

Protěže bylo perfektní! Nechutná, zkažená krása. Můry narážející na okno ložnice. Lilie hnijící ve váze. Jablka rozkládající se na dřevěné míse. Dokonalost.

Tahle kniha má přesně ten ponurý a tajemný dark folklore aesthetic, který občas v jednu ráno vyhledávám na Pinterestu, protože mám neskutečnou touhu uvěřit, že příšery pod postelí fakt existují.

Teď už ovšem k sestrám Hollowovým samotným. Irisina touha po tom nějak zapadnout, odpovídat stanoveným sociálním měřítkům a prostě být normální byla v průběhu knihy skvěle vykreslena. Pak je tady Vivy, která ... má svoje cesty, jak řešit emočně náročné situace, ale hlavně je tady magnetická Grey, kterou nejde nezbožňovat. Tři sestry, které nejsou to, co byly, než zmizely (a zase se našly). Rodina, nad kterou se od té doby vznáší oblak pochmurna. Postupné prolínání reality a surreálna vás donutí se zamýšlet nad svou vlastní příčetností. Za mě po dlouhé době opravdu originální námět, který mě naprosto pohltil!

bookafe
25.10.2024 4 z 5

Temné sestry. To dost sedí. Na mě trochu moc nechutných scén, ale to je věc názoru. Knížka mě dost zaujala. Nečekala jsem, že tam bude takový podíl fantasy, myslela jsem, že se děj bude odehrávat jen v reálném životě. Vtipné je, že jsem si po většinu čtení vůbec nedokázala představit sestry - mají mít bílé vlasy a černé oči, já jsem si je ale představovala s černými vlasy a bílýma očima.

10 nejčtenějších knih (leden)

15.01.2023

Kosti v srdci, Hrad ve Skotsku a další knižní novinky (46. týden)

13.11.2022

Kniha Zmiznutie sestier Hollowových v seznamech