Zmrdztvýchvstání přehled
Pjér la Šé'z (p)
Tento román je vlastně jakousi modlitbou za co nejpřirozenější průběh transformace ze stavu světa, jež panuje nyní po vědomější stav, který přichází. Dovedu si představit, že název tohoto románu bude tím prvním, co možná ve čtenáři vyvolá určité otázky. Zmrdztýchvstání nejspíše není zrovna takovým slovem, s nímž by se setkával častěji. Nejpravděpodobnější je, že mu byl tento pojem až dosud zcela neznámý, ačkoli asociace, které toto slovo vyvolává, čtenáři tak docela neznámé nejspíš být nemusí. Rád bych na tomto místě vysvětlil, že právě tyto asociace a pocity s nimi spojené mne přivedly k napsání tohoto románu. Několik let předtím, než jsem se pustil do psaní, mne nepřestával trápit stav tohoto našeho společného světa... ...Proto je tento román vlastně jakousi modlitbou za co nejpřirozenější transformaci Zmrdztvýchvstání ve Zmrtvýchvstání. Účinnost této modlitby ať posoudí samotný čtenář a naše společná budoucnost... Pjér la Šé'z... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zmrdztvýchvstání. Přihlašte se a napište ho.
Pro mě jako letitého čtenáře podobného typu literatury v zásadě žádné překvapení, bohužel ani nějaké dotyky či zásahy do podvědomí.
Průlomové je snad jen v tom, že bez obalu a natvrdo pojmenovává holocaust a otroctví na této planetě a ředitele toho všeho, ale t už jsem věděl s Pjerovo přednášek. Takže pokud mi uniká velkost díla jak o něm mluví Milan Buchta, může mi to být tak akorát líto. Dobře mi tak :-(
Kniha Zmrdztvýchvstání v seznamech
2008 | Den svatého Ignora aneb Léčivý román |
2011 | Cesta |
2019 | Zmrdztvýchvstání |
2015 | Psychologie souhlasu |
2015 | Indián - Zpráva o archetypu |
Škoda, že znám skoro všechny Pjérovi přednášky a viděl je dříve, než četl tuhle knihu. Pak věřím za mě, že by měla o hvězdu víc. Teď už vím, jak Pjérovi myšlenky mnohokráte zaznívající v přednáškách jsou vtěleny i do této knihy. Ta dějinná linka té knihy se odehrává na více místech a tím je to navíc zajímavé, že tam má své historky a pak i vymyšlený příběh. To je pro mě určitě originální způsob, který jsem jinde nečetl.