Znamení rukou přehled

Znamení rukou
https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78013/znameni-rukou-78013.jpg 3 3 3

Líčí osudy dětí odvlečených za války z Polska do Velkoněmecké říše a jejich život v Západním Německu.

Literatura světová Romány
Vydáno: , Lidová demokracie
Originální název:

Dlonie na Murze , 1960


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Znamení rukou. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

Shardlake
26.08.2021 3 z 5

Parta pěti chlapců je přistižena při malování hákového kříže na zeď synagogy. Prokurátor, který dostane případ na starost, má sepsat obžalobu na chlapce. Postupně, jak se snaží obžalobu připravit, z politických důvodů se snaží co nejvíce chlapců z obžaloby vyvinit, až mu nakonec zůstane jen jeden chlapec Hans, o kterém se dozví, že chodí s jeho dcerou Inge. Hans, otrávený životem a tím, že mu všichni lžou, jede v autě s Inge pod vlivem alkoholu ze schůzky za vysoké rychlosti. Nehodu ani jeden z nich nepřežije a prokurátor následně nemá důvod podávat obžalobu.

Mr.Fox
28.10.2017 3 z 5

Kniha ve skutečnosti pojednává o partě mladých, dospívajících chlapců, kteří v poválečném Německu, které se snažilo udržovat dobré mezinárodní vztahy a opět prosperovat, ztropí jednoho večera "klukovinu" - malují po městě hákové kříže. Klukovina přeroste v mediální bublinu, kterou je třeba politicky řešit. Případ dostane na starost jistý prokurátor, dosud poměrně malá ryba, kterému důvěra v jeho schopnosti lichotí a těší se z očekávaného uznání, které po letech práce konečně přijde. Jenže jak se postupně seznamuje s případem, vylézají na povrch zjištění a komplikace, díky kterým se dostává na rozcestí, kdy musí volit mezi uznáním, morálními hodnotami a láskou.

Skvěle napsaná kniha. Pokud máte doma v knihovně, doporučuji přečíst. Kniha je poměrně útlá. Četla se sama. Postupně se odkrývající vztahové propletence mezi jednotlivými postavami táhly děj spolehlivě kupředu. Závěr vyzněl tak nějak do prázdna. Vybudování postav a vztahů si jistě zasloužilo obsáhlejší a zajímavější konec. Ale i tak velice příjemné jednorázové čtení, které neurazí.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Znamení rukou v seznamech

v Přečtených3x
v Knihotéce5x
v Chystám se číst1x