Zpěvák století Karel Gott přehled

Zpěvák století Karel Gott
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/220299/bmid_zpevak-stoleti-karel-gott-Udr-220299.jpg 5 3 3

ZPĚVÁK STOLETÍ vychází k 75.narozeninám Karla Gotta. Na více než 400 stranách s barevnou obrazovou přílohou se odvíjí celý profesní i osobní život výjimečného umělce a člověka, který se rodí stěží jednou za sto let. Zvláštní pozornost je věnována nejen známým osobnostem, které ho v životě provázeli a provázejí, ale i všem jeho dětem, manželce, a pohledu „pod pokličku“ jeho domácnosti. Autorství Michaely Remešové, která je s legendárním zpěvákem léta v osobním styku, propůjčuje knize zvláštní kvalitu - důvěrnost. Jejím spoluautorem je redakční kolega Roman Schuster. Pražský hrad, 28. října 2009 „Prezident republiky uděluje medaili Za zásluhy Karlu Gottovi za zásluhy o stát v oblasti umění. Karel Gott je legendou české populární hudby. Za více než čtyřicet let své umělecké dráhy dosáhl zcela výjimečné a stálé popularity v naší zemi i za jejími hranicemi. Třicet čtyřikrát zvítězil v soutěži o Zlatého slavíka a získal mnoho hudebních cen u nás i v zahraničí. Svým repertoárem obsáhl řadu žánrů populární hudby a řada jeho písní patří k nezapomenutelným evergreenům. Vydal desítky úspěšných hudebních alb, sklízel úspěchy na mnoha zahraničních turné a vystupoval na prestižních pódiích celého světa. Jeho jméno je spojeno i se slavnou érou Divadla Semafor počátkem 60. let a s řadou českých filmů…“... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zpěvák století Karel Gott. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (2)

pagac17
01.12.2014

Knihu jsem přečetl jedním dechem. Hodně jsem o Karlovi četl, viděl a slyšel. Ale takovou zpověď jsem snad u jiného umělce nečetl. Autoři MIchaela Remešová a Roman Schuster provedli úplnou analýzu zpěvákova života. Titul na přední straně knihy- Zpěvák století je plně výstižný. Protože ho rád poslouchám, tak doufám, že ještě dlouho nás bude bavit svým krásným tenorem, nebo i svými inteligentními výroky, jak při pěveckém vystoupení, nebo třebas v rozhlase a i ve filmu. Je zrcadlem jeho charakteru a obdivuhodné zdatnosti, když mohl dosud absolvovat ta ohromná představení a učinkování. Je to světový zpěvák, kterého zná celý svět. V jistém smyslu je nejméně na ůrovni prvního porevolučního prezidenta Václava Havla. Řadí se také mezi naše světoznámé sportovce.

Antoaneta
06.09.2014 5 z 5

Tak tahle kniha je super moc pěkný průvodce životem Karla Gotta.Pokud máte Karla rádi neměla by tahle kniha uniknout vaší pozornosti rozhodně stojí za přečtení.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zpěvák století Karel Gott v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených4x
v Knihotéce2x
v Chystám se číst1x
v Chci si koupit2x