Zpívající memoáry aneb Když archiv zakuká přehled

nehodnoceno
Zpívající memoáry aneb Když archiv zakuká
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532605/bmid_zpivajici-memoary-aneb-kdyz-archiv--65d5bc15f41c7.jpg 0 0 0

Zábavné vyprávění Jana Vodňanského o jeho osobním, ale hlavně uměleckém životě. Vzpomínky na představení, jejich zákulisí, příhody, názory, básničky. Doplněno fotkami na křídovém papíře.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zpívající memoáry aneb Když archiv zakuká. Přihlašte se a napište ho.

Janizoun
19.01.2024 5 z 5

Knihu pana Vodňanského jsem začala číst jako e-knihu, která je zde na DK zdarma ke stažení a objevila jsem ji tentokrát při čtení komentářů, díky čtenářce "kap66", které tímto moc děkuji.
Čtečku knih nezavrhuji, naopak, tento zázrak moderní doby využívám, ale právě tato kniha byla zrovna ta, u které jsem si řekla, že to pro mě není "to pravé ořechové počtení", že mi tam něco schází , možná "dotek devadesátek", tak jsem si knížku sehnala a udělala jsem víc než dobře, pokochala jsem se totiž nejen čtením, ale kniha obsahuje i krásné černobílé fotografie.
Dočtete se o prvních padesáti letech života tohoto pana spisovatele, herce, písničkáře, ale i filozofa.
Musím se přiznat, že sice pana Jana Vodňanského znám, ale spíše jen přes písničky pro děti a bylo to pro mě nové, milé seznámení, krásné čtení, které se mi moc líbilo a zasloužilo by si více čtenářů.

kuruteku
25.09.2023 5 z 5

Geniální! Když se dítě setká s přímým přenosem z popravy a je mu zakazováno kreslit si oběšence do sešitu, nemůže z něj nevzniknout Vodňanský. Konečně mi to všechno dává smysl. Jak vzpomínky, tak pasáže z tvorby se výborně doplňují. Škoda, že Petr Skoumal nepopsal svůj pohled na věc. Jejich synergie povýšila rýmovačky a melodie na vrcholné opusy opravdu srovnatelné s díly S+Š a V+W.

milary
29.03.2023 4 z 5

Nejsem žádný znalec ani skalní fanda Vodňanského textů, jakkoliv víc než pár si jich spolehlivě pamatuju.
A tak jsem se spíš těšila ze vzpomínek všelikými nadáními obdařeného člověka, který neztrácel humor ani tehdy, kdy zachovat si ho chtělo pevné nervy a odvahu.
Hodně jsem se nasmála a spoustu se dozvěděla. Kniha zdarma? Rozhodně!

Tajemný cizinec, Dáma z Monsoreau a dalších 44 eknih zdarma ke stažení

25.07.2022