Město králů přehled
* antologie , Jitka Ládrová
Zpívající věže série
< 4. díl
Neobvyklý sborník spojující osm autorů a jeden fantasy svět. Svět postavený na kombinaci středověku a antiky. Najdeš v něm království a šlechtické rody, které se přou o moc a nebojí se pro dosažení úspěchu překročit běžné morální hranice. Zároveň nechybí ani otroctví, boje v aréně a válka inspirovaná řecko-perským konfliktem. Magie zde funguje, ale pouze v omezené míře. A její zneužití se trestá smrtí.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Město králů. Přihlašte se a napište ho.
S knížkou jsem bohužel celkem dost bojovala. První dvě povídky mě vůbec nezaujaly a tím, že mě moc nebavily, mě od dalšího čtení celkem odradily. Knihu jsem ale nakonec dočetla a další příběhy mě bavily víc. Nejvíc se mi líbily povídky Vyslyšené modlitby, Město lhářů a K šibenici blízko.
Bohužel povídek, které mě nebavily tam bylo víc než těch, pro mě opravdu dobrých
Naprosto skvělá sbírka povídek. Těžké vybrat jen jednu, ale už od Němých Duši od Jitky mám slabost pro postavu Maera, takže vždy trochu vedly ty z jeho časové linky
Rozhodně to bylo skvělé rozšíření již známého světa.
Knižní novinky (25. týden)
20.06.2021
Kniha Město králů v seznamech
v Mé knihovně | 16x |
Část díla
K šibenici blízko
Kamona
2021
Kráľ na nebi, kráľ na zemi
Město lhářů
Ori
2021
Jeden fantasy svět spojuje 8 autorů.
Jeden motiv a pokaždé jiný příběh.
1 kniha a přitom desítky osudů
Ve sborníku najdete směsici povedených povídek českých a slovenských autorů. Spojovací nití všeho je jeden svět v různých dobách s jedním ústředním městem. Městem králů. Setkáme se se samotným vznikem města, jeho dobýváním, prosperitou, ale i s diktaturou vlády a zastavením pokroku. Najdete tu romantickou linku i tvrdou ruku osudu, ba co víc - budete svědky souboje božstev o vládu na nebi i ve městě.
Jak už tomu u antologií bývá, některé povídky mi sedly více než jiné. Ale celkově bych u žádné nešla pod hodnocení 3*/5. Jako celek je sbírka příjemným zpestřením pracovních dní.
Nejvíce se mě dotkly dvě poslední povídky.
K šibenici blízko od Ivany Molnárové Dubcové a Ztracená jména měst od Jitky Ládrové. Druhou jmenovanou bych dokonce označila jako nejlepší z celé sbírky.