Zpověď doktora Mengeleho přehled
Christopher Macht
Rozhodoval o životě a smrti vězňů v koncentračním táboře Auschwitz-Birkenau. Pro své zvrácené experimenty si vybíral zejména ženy a děti, obzvláště ho zajímala dvojčata. Nikdy nebyl dopaden a potrestán, dokonce ani po útěku do Jižní Ameriky, kde ho po letech poznala bývalá vězeňkyně. Své rozhovory s Mengelem si zapisovala, tato kniha je jejich výsledkem.... celý text
Literatura naučná Biografie a memoáry Historie
Vydáno: 2023 , AlpressOriginální název:
Spowiedź doktora Mengele
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zpověď doktora Mengeleho. Přihlašte se a napište ho.
Co vede člověka k nemorálním činům. Je to jeho povaha, stádní smysl nebo co vlastně. Jestli si chcete udělat vlastní názor na jednoho z nejhorších válečných zločinců Velkoněmecké říše, tak zde je vaše šance. Nepředpokládám však, že zájemců bude mnoho, máme již dost bližších problémů a hrůzných podivností. Také styl této knihy bude vyhovovat asi málokomu.
Rozhovor bývalé vězenkyně s Mengele. Jestli je to opravdu skutecný rozhovor, to netuším. Přijde mi, že to ani reálné být nemohlo, ale kdo ví. Čtení na jeden večer, ale k tomu se vracet nelze.
Kniha Zpověď doktora Mengeleho v seznamech
koncentrační tábory druhá světová válka (1939–1945) válečné zločiny nacisté Josef Mengele pokusy na lidech nacisté v Jižní AmericeAutorovy další knížky
2020 | Hitlerova zpověď |
2023 | Zpověď doktora Mengeleho |
2024 | Goebbelsova zpověď |
Kniha je dobrá tak do půlky, vadí mě že to je fikce napsaná podle odborných knih a dána do příběhu že veden jako rozhovor.