Zpovědi přehled

Zpovědi
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529989/bmid_zpovedi-65a11b9449166.jpg 4 40 40

„Manami zemřela. Ale nebyla to nehoda. Manami byla zavražděna. A její vrahové jsou mezi vámi.“ Poté, co Júko Moriguči, třídní učitelka 7.B základní školy S, zrušila své zasnoubení, se jejím jediným štěstím stala její čtyřletá dcera Manami. Ta ale tragicky zemřela na školním pozemku, a tak se Júko rozhodla ze školy odejít. Nejdříve si její žáci ale musí vyslechnout její zpověď. Vypráví příběh, který vyvrací vše, co si mysleli, a uvádí do pohybu svou ďábelskou pomstu. Tou ale román Zpovědi teprve začíná. Matka oběti, rodina vraha, spolužačka či vrah osobně, ti všichni vyprávějí o událostech několika měsíců a postupně odkrývají šokující okolnosti jedné tragédie a jejích následků. Spravedlnost, trest, zoufalství, mateřská láska a konfrontace jedné učitelky s jejími žáky, která navždy změní jejich životy a ohrozí bezpečí celé školy.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Confessions , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zpovědi. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (20)

monishek
včera 4 z 5

Pozoruhodny pribeh, ktery stoji za precteni. Zacatek me uplne nezaujal a rikala jsem si, ze se s tim budu trapit, ale s kazdou dalsi kapitolou to bylo lepsi a lepsi a ja se nechtela od knihy odtrhnout.

robotto
27.05.2024 5 z 5

Opravdu zajímavá knížka a navíc moc pěkný překlad.


kramlinka88
27.05.2024 5 z 5

Velkolepý příběh vraždy, zrady, pomsty, lásky a také obdivu, jen je otázka, jestli toho správného.

Kniha je psána formou zpovědí několika lidí z okolí malé Manami.
Jako první nám svůj pohled na vraždu malé Manami přináší její maminka. Respektive se seznamujeme s její školní třídou a odkrýváme podezřelé z tohoto hrůzného zločinu, kteří jsou jejími žáky.

Již během první zpovědi jsme zažili pár wow momentů, a ty se dále jen stupňovaly. V druhé části nás čekala zpověď spolužačky vraha, některé věci se nám vyjasnily, ale přibyly zase jiné palčivé otázky.

Další zpověď je z úst také matky, ale tentokrát té vrahovy. Tato zpověď je formou deníku a je velmi šokující. A opravdu skvěle a napínavě pojatá.

Následují také zpovědi podezřelých vrahů a my pronikáme hluboko do jejich zvrácených a temných myslí. Musím přiznat, že jsem se několikrát dostala do fáze, že mi vraha bylo až líto :-( Říkáte si, že to není možné? Tak si knihu přečtěte a třeba pochopíte ;-)

Knihu považuji za neskutečně zdařilý psychologický thriller, s postavami bravurně vykreslenými. Chvíli je nesnášíte, chvíli s nimi soucítíte, autorka si s námi opravdu hodně hezky pohrála a hlavně nám odhalila, co se odehrává v myslích mladistvých zločinců. Můžeme se pozastavit nad jejich motivy a odsoudit jejich činny. A zároveň se zamyslet jak je možné, že toho všeho, co se stalo, byly schopny 13-ti leté děti :-(

všechny komentáře

Související novinky (1)

Rebel, Samotářka a další knižní novinky (16. týden)

14.04.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zpovědi v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených39x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených1x
v Knihotéce61x
v Chystám se číst66x
v Chci si koupit29x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

japonská literatura

Autorovy knížky

Kanae Minato
japonská, 1973
2024  87%Zpovědi