Zpovědi českého Američana přehled

Zpovědi českého Američana
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35548/zpovedi-ceskeho-americana-35548.jpg 4 15 15

Mírně ironizující a lehce filozofující vyprávění o životě českého šlechtice v emigraci v USA.

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Český spisovatel

Confessions of a Czech-American, 1995

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zpovědi českého Američana. Přihlašte se a napište ho.

ujira
18.07.2024 4 z 5

Humorné čtení o zcela nelehkém životě aristokrata v exilu. Být aristokratem není jen rodová tradice, šlechtický původ se projevuje i v každodenním lopotném shánění obživy farmáře i v jednání velvyslance. Prostě aristokrat sice nemá modrou krev, ale v krvi mu aristokracie koluje.

Kabuky
31.05.2023 4 z 5

Zajímavá kniha.

1amu
26.08.2019 4 z 5

Kniha není pro ty, kteří mají výhrady proti staré české šlechtě, ze které mnozí potomci opravují, spíše již opravili děsivé ruiny, které na jejich bývalých nemovitostech "vytvořili" soudruzi po roce 1948.
Autor, druhý z pěti potomků hraběte Jindřicha Kolowrata, je absolventem prestižní Yale University. Prožil "květnatý život" (nar.r.1935), jeho první kniha vzpomínek Zpovědi lehkovážného šlechtice se dočkala dvou dotisků. Posledním díle trilogie jsou Zpovědi nevědomého hříšníka.
Zajímáte-li se o historické české rody, v případě Kolowratů si opravdu dobře počtete.

Kniha Zpovědi českého Američana v seznamech

Ernest Kolowrat