Další zpovědi trosky po čtyřicítce přehled

Další zpovědi trosky po čtyřicítce
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544895/bmid_dalsi-zpovedi-trosky-po-ctyricitce.jpg 5 2 2

Pokračování úspěšného bestselleru Zpovědi trosky po čtyřicítce, podle kterého byl natočen i úspěšný televizní sitcom Not Dead Yet. „Nová Bridget Jones pro naši dobu.“ The Telegraph Žádná kouzelná zem, kde by bylo všechno jednou provždy vyřešené a v pořádku, neexistuje. Život, stejně jako my sami, je souhrn pohyblivých a proměnlivých částí, a když budeme mít kliku, budeme moct dál všechno kazit, přicházet věcem na kloub a navzdory všemu se nepřestávat smát. Nell je zpátky. Její život stále nejde podle „Plánu“ a ona si znovu klade zásadní otázky, na které nedostává odpovědi, jako například: 1. Proč je tak snadné se zamilovat, ale tak těžké zamilovaný i zůstat? 2. Co dělat, když naše přátelství procházejí zásadní zkouškou? 3. Dokážeme někdy skutečně žít v přítomném okamžiku a nechat minulost za sebou? 4. Když se všechno pokazí, složíme se z toho, nebo radši s nejlepší kamarádkou (vdovou po osmdesátce) naskočíme do letadla směr Los Angeles? 5. A když všechno ostatní selže, zachrání nás značkové vonné svíčky, rozmačkaná avokáda a filtry na Instagramu? * K popukání vtipné pokračování bestselleru Zpovědi trosky po čtyřicítce, podle kterého byl natočen i úspěšný televizní sitcom Not Dead Yet, nebudete chtít dát z ruky. Přinese vám poučné lekce i osvědčené úsměvné pravdy stejně jako tipy na výlety a životní radosti, které ještě můžete objevit. Ale nejdřív má pro vás Nell pár dalších zpovědí… * #jenvtipkuju #taktrochu #LOL... celý text

Toto vydání knihy ještě není v prodeji. Má být od 23.09.2024
Literatura světová Romány Pro ženy
Bude vydáno: , Práh
Originální název:

More Confessions of a Forty-Something F**k Up, 2023


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Další zpovědi trosky po čtyřicítce. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (1)

parvitas
10.08.2024 5 z 5

Na slovenské vydanie sme pár rokov museli počkať, ale konečne je tu!

(Jediná výčitka smerom k vydavateľstvo - prečo ste zmenili typ väzby? Prvý diel je brožovaný a druhý v pevnej väzbe. Mám rada, keď sú série v podobnom štýle, alebo prípadne, keď si môžem vybrať, ale toto ma, úprimne, sklamalo...)

Znovu sa stretávame s Nell, jej postaršou kamoškou Cricket a tabuľkovým Edwardom. Ako to už tak vyzerá, jej život je všetko, len nie pohodový a priamočiary. Jej podcast krásne funguje, zarába, teraz býva vo vlastnom byte a popritom sa živí písaním nekrológov. A vo voľnom čase si stavia rakvu. Áno, znie to dosť ponuro, ale s excentrickou Cricket, ktorá ich na tento spoločný projekt prihlásila, je to zábava. S nadhľadom a humorom sa dotýka zložitejších tém. Rozchody, nedostatok času, intimita, deti, svadba a karfiolové hlavy. (Kaderníčky vedia.) Nellini priatelia sú autentickí, podobnými problémami si prechádza veľa rodín. S pribúdajúcim vekom viem, že nikdy nie je neskoro zmeniť to, čo sa vám nepáči. A Nell to vie tiež. Je jedno, či je vám 40+, alebo 80+. Zmeny vedia byť bolestivé, no autorka to podáva s nadhľadom a humorom. Slová vďačnosti v závere dňa majú znieť motivačne a určite to mnohým pomáha, a je dobre, že v Nellinom podaní sú uvoľňujúce a častokrát vtipné. Priznaní je tu viac, nie všetky patria hlavnej hrdinke. Každý z jej priateľov robí chyby a cítiť zlyhanie je potom prirodzené, no každý sa s tým vyrovnáva po svojom. Sú reálne nedokonalí a je to tak v poriadku. Pár momentov pre mňa bolo veľmi emotívnych a musím sa priznať, že som si pri knihe aj poplakala. Niektoré rozhodnutia boli naozaj bolestivé. Cez humor sa vyvážia ťažké témy, akými sú láska, strata a sebaprijatie. Ale napriek mojim počiatočným pochybnostiam z ľahkomyselného tónu, akým kniha začínala, z nej cítim úprimnú radosť zo života a som šťastná, že ju mám. Určite si ju ešte niekedy prečítam, rovnako ako aj prvú časť.

Ozaj, vraj existuje aj seriál na motívy týchto kníh, ale nedosahuje ten humor a ľahkosť. Ak ste ho videli, dajte vedieť, či sa oplatí pozrieť.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Další zpovědi trosky po čtyřicítce v seznamech

v Přečtených2x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce1x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit4x