Zpráva o putování v komunistických archivech přehled
Karel Bartošek
Počátkem listopadu 1996 vyšla v Paříži kniha Les Aveux des archives. Prague-Paris-Prague 1948-1968. Způsobila velký rozruch. Tato kniha není překladem tohoto titulu. Jde o přepracované vydání, kterým autor přispívá k poznání komunismu, velkého dramatu 20.století.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zpráva o putování v komunistických archivech. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Zpráva o putování v komunistických archivech v seznamech
Poctivá prípadová štúdia o úlohe KSČ v medzinárodnom komunistickom hnutí v období od konca 40. rokov až do 60. rokov, so zameraním hlavne na Francúzsko. Informácie z pracne dohľadaných a kriticky zanalyzovaných archívnych dokumentov prezrádzajú, ako KSČ sponzorovala komunistické strany v západnej Európe, že Praha bola kľúčovou metropolou pre podporu a krytie aktivít týchto strán (archív talianskej KS) i o intrigách proti československým interbrigadistom, z ktorých mnohí skončili doma na popravisku. Dnešná doba ale očividne už o takéto odkrývanie minulosti záujem nemá, knihu som našla v knihobudke, a v nej pečiatka o vyradení z fondu okresnej knižnice...