Žraloci a jiná děsivá mořská stvoření přehled
Miranda MacQuitty
Publikace nabízí zajímavé informace o žralocích, rejnocích a jiných nebezpečných obyvatelích mořských hlubin. Představuje čtenářům svět žraloků a jejich příbuzných. Dále jsou zde informace o dalších nebezpečných mořských stvořeních, jako jsou jedovaté ryby a žhavé medúzy. V závěru knihy je faktografická část, která seznamuje nejen s přehledem třídění ryb a zařazením žraloků a rejnoků, ale také se všemi "nej" mezi těmito druhy. Nechybí zde přehled organizací a nadací, které se studiem těchto živočichů zabývají (včetně internetových adres), slovníček a rejstřík. Text doprovázen velkým množstvím barevných fotografií. ... celý text
Vydáno: 2003 , Slovart (ČR)
Sharks and other scarry sea creatures, 2000
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Žraloci a jiná děsivá mořská stvoření. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Žraloci a jiná děsivá mořská stvoření v seznamech
Žraloky prostě zbožňuji.. Tedy.. Jak se to vezme.. Mám z nich děsný strach a respekt, ale hodně se o ně zajímám. Přečetla jsem o nich docela dost (a poměrně mě štve, že jsou v každé knize nějaké sporné informace, ale co s tím člověk nadělá) a stále se o ně dál zajímám.
Tahle knížka měla moc hezké fotografické provedení a byla nasáklá některými opravdu dobrými informacemi. V něčem to trochu pokulhávalo za ostatními, obsáhlejšími knihami, ale stejně bych řekla, že se jedná o poměrně povedenou knížku, hlavně pro menší badatele.