Zrcátko přehled

Zrcátko
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/377319/bmid_zrcatko-S4T-377319.jpeg 4 197 197

Nahlédněte do budoucnosti, ve které se technologie stává děsivě inteligentní. Jako digitální odrazy nás samých, Zrcátka neustále vědí, co jejich majitelé chtějí, cítí a potřebují. Jemně řídí chování lidí a starají se, aby se každý cítil dobře. Když si novinářka Freya povšimne, že se její Zrcátko chová podivně, začíná se ptát, jakou moc tyto přístroje vlastně mají. Pak pozná autistu Andyho a odhalí, že se Zrcátka stále víc míchají do života svých majitelů – i proti jejich vůli. Když se svými poznatky vystoupí na veřejnosti, má to nedozírné následky…... celý text

Detektivky, krimi Romány Thrillery
Vydáno: , Omega

Mirror, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zrcátko. Přihlašte se a napište ho.

Switch
13.10.2024 5 z 5

Kniha Zrcátko mne bavila a děsila zároveň. Jsme jen krůček, kdy se technika dostane na úroveň Zrcátka, možná už tam svým způsobem dokonce je. Všechny komentáře tady popisují jako sci-fi, je to ale skutečně tak nereálné? S překotným vývojem umělé inteligence se podobný scénář může stát realitou. Bavilo mě přeskakování mezi jednotlivými aktéry v knize, krátké kapitoly a čtivá stylistika dali dílu poměrně rychlý spád. Doporučuji k zamyšlení i těm co neholdují žánru sci-fi. Myslím že s naší mladší generace závislé na telefonech by byla krásná a poslušná armáda Zrcátek. To je na tom nejděsivější... Kdo četl, pochopí.

ladyel
21.08.2024

Desivo realistický román o (možno) aj našej budúcnosti.

Kam sme až ochotní vpustiť technológie? Ako si chránime naše súkromie? Sme na ceste k apokalypse a nadvláde AI?

Bolo veľmi zaujímavé sledovať osudy ľudí, ktorí niesú vôbec odlišní od nás. V snahe zjednodušiť svoj život a ísť s dobou sa rozhodli vpustiť umelú inteligenciu do svojich hláv (a to doslova). Je však možné udržať pod kontrolou niečo, čo ani nevidíme? Veriť tomu, že AI rešpektuje hranice? Alebo si to naši hlavní hrdinovia len nahovárajú?

V knihe sledujeme príbehy viacerých ľudí, ktoré sa v závere pretnú. Po celý čas to udržiava dynamiku a kniha sa číta naozaj rýchlo.
Jednu hviezdičku ale sťahujem kvôli veľmi roztiahnutému záveru, ktorý by mal byť veľkolepý, no tu sa hrooozne ťahal.

Knižku ale určite odporúčam a garantujem vám že po jej prečítaní odložíte mobil z ruky minimálne na deň a veľmi silno budete premýšľať, čo zavesíte na sieť a s čím sa podelíte so svetom. Lebo to, kam to až zájde, je len a len na nás.

Ďakujem za štafetu.

TerkinKnižnySve
15.08.2024 5 z 5

V dnešnej dobe je už technika na takej urovniz že uz kem čakám kto vymyslí Zrcatko.

Hodinky, ku ktorým dostat dokupit okuliare s kamerou, sluchatko, dron a je to váš novodobý najlepší priateľ. Pomáha v práci, pri zoznámení sa, najde vhodneho životného partnera.. jednoducho váš nový rozum!

Ale čo keď tento produkt začne mať svôj rozum?

Výborný fascinujúci sci-fi, mystery triler pri ktorom lrn krutite hlavou a uvažujete čo nás čaká a kedy aj naše technológie začnú žiť svojim životom a koľko ľudí to ovplyvní a koľký s toho scvoknu.

Kniha Zrcátko v seznamech