Oko čarodějnice přehled

Oko čarodějnice
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483091/bmid_oko-carodejnice-wki-483091.jpg 4 140 140

Sofie byla obyčejná osmnáctiletá dívka potýkající se s vlastními problémy dospívání a nevydařenými vztahy. Vše se změnilo poté, co její matka, milovnice starožitností, pověsila na stěnu zrcadlo. Rázem se ocitla v soukolí bizarních událostí, jež hrozily skončit katastrofou. Ve městě začaly mizet dívky. Pachatel po sobě nezanechal žádné stopy a policie tápe. Jakmile se ztratí i Sofiina mladší sestra Alice, začíná závod s časem a vítězství je nejisté.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Oko čarodějnice. Přihlašte se a napište ho.

JanaŠamšová
předevčírem 4.5 z 5

"Říká se, že někdy bylo Oka čarodějnice použito ve smyslu varování - vidím tě, hleď si svého."

Další jednohubka, další moc fajn příběh, který mi spíše připomínal thriller šmrnclý detektivkou. Hlavní hrdinka mě bavila. I já jsem na střední byla zamilovaná do Bukowskeho a Keroaca a také do učitele. Příběh je napínavý a čtenáře to nutí pokračovat dál a dál, aby zjistil víc. Na dramatičnosti přidávají i novinové články a obrázky dokreslující tento napínavý příběh, ze kterého se chvílemi ježí chlupy. No a aby toho nebylo málo, epochální výlety do 17. století tomu dávají ještě větší význam. Chvíli jsem se bála a ještě budu. Až půjdu před zrcadlo a vzpomenu si na průvodní dopis. Snad mě nepohltí.
Vzpomínky na padlé anděle dokazují, že zlo se nerodí, že to v nás klíčí a záleží jen na nás, jak moc tyto klíčky necháme růst. Někdy je ten boj těžký!

hungryreader00
26.11.2024 3 z 5

Dávám 3*, budování napětí + závěr se vydařily, ale postavy, obzvlášť vypravěčka, mi přišly hrozně neautentické.

jan8470
25.11.2024 5 z 5

Autorka knihu pojala spíše jako detektivní thriller s hororovými prvky, než jako splatter horor. Což nutí čtenáře obracet stránku za stránkou v očekávání ne toho, kdo a jakou hnusnou smrtí zařve, ale jak se všechny střípky Sofiina příběhu propojí. Přitom dávkování pocitů strachu, vhledů do minulosti i černého ironického pohledu hlavní hrdinky na svět je dávkováno s přesností na miligramy. A přesto je v knize zůstalo dost prostoru věnovanému plíživému děsu, stínům ve tmě, krvavým obětem a všem těm věcem, které u čtenářů vzbuzují příjemné mrazení v zátylku.

Knižní novinky (47. týden)

21.11.2021

Dneska se na ženy všechno šije tak nechutně úzké, že nevzhledné boule dělá i zastrčená pětikoruna.

Kniha Oko čarodějnice v seznamech