Ztracen v džungli přehled
Yossi Ghinsberg
Čtyři cestovatelé se setkají v Bolívii a vypraví se do hlubin amazonského pralesa. Zpočátku snové dobrodružství se však rychle změní v nebezpečnou noční můru a po týdnech putování hustým podrostem se čtyři baťůžkáři rozdělí na dvě skupiny. Yossi, který se po strašlivé nehodě na voru oddělí od svého společníka, je nucen přežívat celé týdny o samotě a potýkat se s jedním z nejdivočejších prostředí na planetě. Musí si poradit bez nože, mapy nebo výcviku k přežití, sám si postavit improvizovaný přístřešek a shánět divoce rostoucí ovoce. Když mu během běsnící bouře napadne nohy gangréna a on ztratí veškerou orientaci, začíná ztrácet naději a propadá pochybám, zda se někdy dostane z džungle živý…... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ztracen v džungli. Přihlašte se a napište ho.
![Modi666 Modi666](https://www.databazeknih.cz/img/users/51_/513051/m_modi666.jpg?v=1739314544)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Strhující, mrazivá kniha ze skutečného života. Porůznu čteme řadu příběhů, ve kterých dobrodruzi navštíví džungli, potkají tam indiány a obohaceni o zážitky se zvesela vrací domů. Působí to často, jako by se prošli po Šumavě, nebo v parku v Průhonicích. Tahle kniha ovšem vypráví o tom, že džungle ve skutečností žádná taková selanka není. Pokud se do ní ponoříte trošku dál od civilizace, ocitáte se ve velice nebezpečném světě. Ve světě, kde vám nikdo nepomůže už jen z toho důvodu, že jest tam osídlení takřka nulové. Tedy lidské osídlení. Zvěře je tam dost. Málokterá vám ale ukáže cestu z lesa ven. Spíš naopak. Kniha ukazuje i to, jakou roli v životě hraje náhoda. Potkáte jednoho, dva lidi, a ti vám úplně změní život. Jossi, se díky těmto setkáním, najednou dostává z civilizace do prostředí, kde je nucen bojovat o holý život. On nakonec to štěstí má. Všichni v tom příběhu ho ovšem nemají. Stačí jedno špatné rozhodnutí. Jossi má štěstí, že existují tak úžasní lidé, jako je Kevin. Tahle kniha rozhodně stojí za přečtení!!!!
![DomYell DomYell](https://www.databazeknih.cz/img/users/19_/19474/m_domyell.jpg?v=1737620489)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Úplně náhodně a ani nevím proč jsem po tom sáhl v knihovně a příjemně jsem se překvapil. Samosebou nejde o 2 roky v džungli, nebo něco takového, ale věřím, že ty vzpomínky a zkušenosti mohli byt velice intentivni
Kniha Ztracen v džungli v seznamech
v Mé knihovně | 197x |
Nebylo to úplně lehké čtení, a to i z důvodu, že začátek je takový roztahaný. Takže si říkáte, sakra, kdy už k tomu dojde. A když už k tomu dojde, tak žádná selanka. Mne nejvíce deptala ta chodidla.