Ztracená přehled

Ztracená
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484730/bmid_ztracena-DtF-484730.jpg 3 57 57

Je rok 2053 a kvůli změně klimatu jsou na Zemi miliardy bezdomovců a hladovějících – snadná kořist pro pandemie, které zaplavují celý svět. A jsou to žně pro násilné gangy a bandy pašeráků lidí, kteří živoří v rozpadajícím se světě, kde vládne "královna Smrt". Svět otce se změnil v peklo před dvěma lety. Jeho čtyřletá dcera se ztratila, když chvíli nedával pozor. Okamžiky před jejím zmizením se mu neustále dokola honí v hlavě. Ale policie nemá zájem; kdo by se dnes ještě staral o nějaké ztracené dítě? Všechno je to na něm, musí ji najít sám.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: ekniha , Omega
Originální název:

Lost Girl, 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ztracená. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (16)

Zelený_Drak
08.12.2021 2 z 5

Příběh mě úplně nebavil - přišlo mi to od začátku docela průhledné. Velmi mě ale pobavila epidemie SARS-CoV-11, jakožto ten poslední hřebíček do rakve našeho druhu. Rozšířila se z jižní Číny, původně pocházela z netopýra a na lidi se dostala na tržišti. Skvělé. Méně mě pobavilo, že předchozí virové epidemie zastavila ve vyspělých zemích antibiotika, nevím, zda se používá v angličtině s širším významem než v češtině, ale u nás jsou termíny antibiotika a antivirotika užívané pro zcela odlišné skupiny léků. Znovu knihu určitě číst nebudu, ale vzhledem k tomu, že jsem se k ní dostala během pandemie SARS-CoV-2 jí i trochu zvyšuji hodnocení (za jiných okolností bych asi záležitost s novou nákazou přešla bez větší pozornosti).

petra5588
02.01.2021 4 z 5

Super obraz postapo světa, vražedná jízda zoufalého otce taky stála za to, ale hvězdičku dolů za chyby, těch bylo fakt moc, což je škoda, dost to kazí výsledný dojem.


Pampalini
29.09.2020 3 z 5

Popisy možného vývoje našeho světa jsou zajímavější než samotný příběh, který eskaluje po spirále přímo psychopatické. Na počátku je únos dítěte. Co bychom dělali, kdyby se nám to stalo? Někdo nic, jen by doufal, někdo sa vydá cestou krve. V tomhle světě je jenom jedna cesta. Když se taťulda spamatuje, je z něj sériový vrah. Aby to trochu uhrál, začne filozofovat, najde si vhodného partnera, který si ochotně vezme kolík hlavního psychouše. Jenom zmar a skáza. Čtení pro nihilisty.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ztracená v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených65x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených2x
v Knihotéce94x
v Chystám se číst50x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech3x