Leviatan přehled
Jack Campbell (p)
Ztracená flotila: Za hranicí série
< 5. díl
Nebezpečná flotila válečných lodí ovládaná umělou inteligencí zdevastovala už dvě sluneční soustavy a vážně ohrozila i Gearyho flotilu. V důsledku útoku na syndické soustavy může propuknout další válka mezi Aliancí a Syndiky a navíc existuje i nebezpečí, že se temné lodě obrátí proti svým tvůrcům – alianční vládě. Ta se pochopitelně svou zbraň, určenou proti nepřátelům vnějším i domnělým vnitřním, snaží nadále utajit, ale je zjevné, že někde došlo k chybě a umělá inteligence už není nikým kontrolována. Lodě řízené UI jsou silnější a rychlejší než Gearyho – a z taktického hlediska se mu vyrovnají. V kombinaci s napjatou politickou situací je to recept na katastrofu, která může zničit celou Alianci…... celý text
Literatura světová Válečné Sci-fi
Vydáno: 2016 , Fantom PrintOriginální název:
Leviathan, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Leviatan. Přihlašte se a napište ho.
Poslední kniha série opět nezklamala a předvedla nám čestného Gearyho, zopakovala kde je ve vesmíru vpravo, vlevo, nahoře a dole. Opět jsme si užili pár bitev a konec knihy, světe div se, nebyl úplně uzavřený, takže si myslím, že můžeme čekat další dobrodružství Black Jacka. Autor se bohužel pořád opakuje a drží se zaběhnutého systému už od první knihy. Takže jsme skoro nezažili nic nového.
Celkově je pro mě Ztracená flotila tak trochu zklamání, ale musím uznat, že si dokázala vždycky najít nějaký způsob, jak mě přinutit číst dál, za což má plusové body.
Trochu lepší, inovativnější, než předchozí díly. Zajímavá myšlenka komunikace ve verších. Jen takto rozsáhlé konspirace nefungují, na což spoléhal autor už v předchozích dnech.
Žebříček nejprodávanějších eknih v červenci 2016
16.08.2016
Kniha Leviatan v seznamech
Konecne trochu vice akce, jak by melo u techto pribehu byt :-)