Ztracení přehled
Gabriella Poole
Temná akademie / Akadémia temna série
< 4. díl
Darkova akademie se stěhuje na nové místo, k nádhernému tyrkysovému moři do Keni. Cassie se trápí ztrátou milovaného Ranjita. Ten je na útěku a Cassie je rozhodnutá udělat vše pro to, aby ho našla. Vrací se však zlá Kateřina a její matka – obě silnější než kdy dříve. Cassie ví, že její láska k Ranjitovi je její největší slabostí. Musí učinit zásadní rozhodnutí… Závěrečný díl napínavé tajemné série.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ztracení. Přihlašte se a napište ho.
Konečně se hlavní hrdinka přestala chovat jako káča a začala trochu používat něco jako mozek XD
Předem varuji - budou následovat SPOILERY!
Když jsem četla předchozí díly, nemohla jsem se od nich odtrhnout. Jednak proto, že byly čtivé, druhak proto, že to bylo zase něco jiného (čekala jsem upíry a ono ne..hurá!).
Poslední díl byl..divný. Původně jsem chtěla dát jen 3 - 4 hvězdy. Cassie se chovala jako největší blázen pod sluncem. Jedna z nejzajímavějších postav zemřela. Ranjit by mohl svou hloupostí hravě konkurovat Cassie. Jasně.. láska, happy end.. Ale proč sakra zatratit všechny ty možnosti, které jim vyvolení duchové nabízeli? Copak by to nějak nezvládli i přes to? Když se tak moc milují?
Když jsem ale četla poslední řádky a uvědomila jsem si, že díky tomu, že se Cassie a Ranjit zase stali lidmi, mohli jejich dva duchové také naplnit svůj osud, došlo mi, že to je vlastně docela dokonalý závěr, který mě nakonec udělal radost.
Celkově byl tento díl celkem tedy dobrý, napínavý, zápletky zajímavé a nebýt z počátku nepochopené blbosti hlavních postav, asi si nemám nač stěžovat.
Kniha Ztracení v seznamech
Tenhle díl mi přišel nejslabší. Ne, že by chyběla akce nebo napětí, to vůbec ne, ale přišlo mi, že se autorka snaží navodit až moc idylický konec a pro to bylo třeba několik takových podivných kroků, kterých by se v těch minulých patrně vyvarovali.
I tak však musela zase - jako téměř vždy - putovat pod hlínu má nejoblíbenější postava, což mě docela zklamalo. Proč si vybírám někoho, koho pak stejně zabijí?
A naproti tomu někdo naprosto neočekávaně vstane z mrtvých. Jako vážně? Jasně, fanoušci Isabelly by přece byli smutní, kdyby se to nestalo.
Ale jinak jsem si tohle zakončení hezké a něčím zvláštní série užila. Nejvíce mě tady asi překvapil Marat a jeho úmysly a zjištění o minulosti duchů, pro které to nakonec taky skončilo dobře. A ten konec, jak se Cassie a Ranjit zbavili jeden pro druhého kousku sebe, byl dojemný.