Ztráta paměti lidstva přehled

Ztráta paměti lidstva
https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58245/bmid_ztrata-pameti-lidstva-bpP-58245.jpg 4 5 5

Autor se narodil ve Vitebsku roku 1895, společně s Albertem Einsteinem vydával Scripta Universitatis atque Bibliothecae Hierosolymitanarum, z čehož se později ustavila Hebrejská universita v Jeruzalémě. Vzpomínky na pohromy byly vymazány nikoli z důvodů neexistence literární tradice, ale z důvodů jistého charakteristického procesu, který později způsobil to, že celé národy včetně svých nejvzdělanějších členů, vepsaly do těchto tradic alegorie či metafory na místa, kde byly jasně popisovány skutečné kosmické poruchy.... celý text

Literatura naučná Věda
Vydáno: , Dobra
Originální název:

Mankind in Amnesia, 1981


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ztráta paměti lidstva. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (1)

Terva
22.10.2021 2 z 5

Tohle jsem moc nedal. Abych napsal pravdu, já čekal úplně něco jiného. Bohužel jsem si neuvědomil, jak stará je tato kniha a taky jsem na to doplatil. Je to plné vědeckých slov, frází a pokusů s pamětí. Ale já čekal tak trochu i zmíňku o mimozemšťanech nebo alespoň něco podobného. Leč jsem se nedočkal. Vlastně už jsem to tušil na počátku knihy, kdy se na scéně objevil Freud. Jedná se spíše o amnézie samostatných jedinců, převážně epileptiků nebo retardů.
Nakonec jsem jen tak ze zvědavosti sice dočetl, ale musel jsem si přiznal, že to byla ztráta času. Mám od pana spisovatele ještě jednu knihu, ale tu budu asi velmi dlouho odkládat. Protože pokud bude mít podobný obsah, jako tato, stopro mě to nebude bavit. Všechno je to na naší dobu už velmi zastaralé, metody a postupy, které v knize používají jsou dnes už pravděpodobně zakázané a celé to pojetí ztráty pamětí lidí je úplně někde jinde, než jsem pochopil z anotace.
( Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ )


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ztráta paměti lidstva v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených7x
v Knihotéce6x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit3x

Autorovy další knížky

Immanuel Velikovsky
americká, 1895 - 1979
1993  94%Světy v kolizi
2001  80%Ztráta paměti lidstva
Skrýt reklamy