26 pater přehled
Andy Griffiths
Ztřeštěný dům na stromě / Megadom na strome série
Pojďte se s námi podívat za Andym a Terrym do jejich nově rozšířeného šestadvacetipatrového domu na stromě! Andy a Terry přidali dalších třináct zbrusu nových pater, například: autodrom, skate rampu (s nebezpečím pádu do krokodýlí jámy), arénu na zápasy v bahně, antigravitační komoru, nahrávací studio, mechanického býka Jardu, ATM (automatickou tetovací mašinu), zmrzlinárnu s nabídkou sedmdesáti osmi příchutí, kde vás obslouží zmrzlinový robot jménem Ledoruký Edvard a Labyrint zkázy - bludiště tak strašně složité, že se z něj ještě nikdy NIKDO nedostal. ... a zbývá jim vyřešit jeden drobný problém s děsně naštvanými piráty.... celý text
Literatura světová Povídky Pro děti a mládež
Vydáno: 2017 , PetrkovOriginální název:
The 26-Storey Treehouse, 2014
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize 26 pater. Přihlašte se a napište ho.
Ve druhém díle přibylo nových 13 pater, například zmrzlinárna nebo Labyrint zkázy. Tentokrát se dozvíme, jak se hlavní hrdinové seznámili, jak potkali kamarádku Jill a svého velkého nepřítele - kapitána Dřeváka. Vše začíná v okamžiku, kdy Terry málem zahubí lidožravé žraloky, poté co se rozhodne v bazénu vyprat své spodky...
Nejvíc mě pobavila pirátská variace na říkanku o deseti malých černoušcích, ze kterých nakonec (pozor, spoiler) nezbyl ani jeden.
Tento příběh mi přišel kapku zmatený a nepřehledný, ale i tak je to kopec (Pardon, strom!) srandy.
Kniha 26 pater v seznamech
pro děti spisovatelé dobrodružství zábava kreslené vtipy
Další díl ztřeštěné knihy plné jednoduchých ilustrací a tak akorát prokládané nějakým tím textem. Výborná volba pro kluky, kteří vůbec, ale vůbec nic nechtějí číst a kteří nejdou daleko pro nějaký ten vtípek a zbožňují blbinky a srandičky a pořád se něčemu potutelně smějí.
Poprvé jsem knihu synovi četla, když byl v první třídě a číst ještě neuměl. Tak jako první díl, i tento zbožňoval a zvládl ho i navzdory některým smutným pasážím. Hrdinové totiž vzpomínají, jak se vlastně potkali a že jsou vlastně bez rodičů. V první třídě to syn hůř v knize nesl, stejně jako umírající piráty i mrtvolku v labyrintu. Teď, v páté třídě, kdy už čte knihu sám, mu nic z toho nevadí a bere to s nadhledem.
Sérii Ztřeštěný dům na stromě čte syn rád a dobrovolně a je z ní nadšený, to je co říct. Neděsí ho text, protože je tak akorátně prokládaný obrázky. Fantazie tam je v knize tak akorát, aby se to líbilo i mému synovi, který prostě takzvaně stojí nohama na zemi a příliš moc fantazijní knihy a světy ho neberou. Svět, který je v knize uvedený, je pro něj dostatečně představitelný a rozumí mu.