Zväčša neškodná přehled

Zväčša neškodná
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/456144/bmid_zvacsa-neskodna-BOx-456144.jpg 4 1014 1014

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zväčša neškodná. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (80)

Kunafix
27.07.2024 2 z 5

Kniha se ke mě dostala opět jako parádně zpracované audio hračičkovitě načtené kotkovitým tvorem zvaným Vojtěch a a a zajímalo mě, jak to asi celé dopadne... skončilo to převážně neškodně, ale tak nějak mi nevadí, že se k tomu poslednímu šestému dílu asi nedostanu, protože jsem si zvykl na audioknihy a ten v tomto formátu (zatím) neexistuje.

Je to totiž celé už tak trochu jiné. Fenchurch jsme se pro jistotu úplně zbavili, což byl sice dobrý krok vzhledem ke kvalitě předchozí knihy, ale rozbilo to kontinuitu série. Jako se vlastně stalo několikrát... A tady je to jenom takovej setrvačník. Pohybujeme se furt v tom samém univerzu, ale nemá to ty grády.

Už mě nebaví neustálé cestování v čase a paralelních světech, protože se z toho stává bordel a většinou to zmrví jakýkoliv děj. Ten bych tady přirovnal vtipností maximálně tak ke třetí knize. Vlastně mě to bavilo už jenom tak z povinnosti, než že bych se u toho nějak skvěle bavil. Ano, najde se pár míst k zasmání, ale těch hluchých je tam taky požehnaně.

Popis, jak sendvičář vyrábí dokonalý sendvič. Popis, jak Ford padá z budovy a před očima se mu zjevuje jeho předchozí život, který ho vždy inspiruje k nějaké záchraně.

Mám dojem, že za pár let, možná měsíců nebo úplně nejpravděpodobněji týdnů si snad ani nevzpomenu, o čem to vlastně bylo. Celé to tak nějak vyšumělo.

ZáchodovýČtenář
09.04.2024 5 z 5

Arthura už mi bylo líto. Ptala bych mu klidnější konec života. Ale jinak není co vytknout. První díl je nejlepší a tenhle bych já dala na druhé místo


SONP
19.02.2024 4 z 5

Když jsem Převážně neškodnou četl někdy v 17 letech při jejím prvním vydání (kdovíproč jsem přeskočil předchozí dva díly), byl jsem z toho lehce rozčarován. A to jsem byl obrovský fanoušek prvních dvou dílů, vydaných začátkem 90. let v jedné knize.
Tentokráte jsem se k tomuto heslu ve Stopařově průvodci dostal v podobě audioknihy, kterou jsem slupnul jako nic. Podobně jako u minulých dvou dílů jsem znovu rezignoval na nějaké vnímání děje, i když tady je ho možná o něco více a line se knihou podobně, jako když úplně normální zvěř traversuje vesmírem. A když jsem se zbavil této zbytečnosti, mohl jsem se nechat znovu unášet tou šílenou jízdou myslí pana Douglase Adamse. A při ní jsem potkal Elvise, seznámil se s fanoušky naší civilizace Grebulony, byl svědkem nastavování druhé verze průvodce na naši realitu (jedna z nejlepších scén celé série vůbec) a dozvěděl se něco mále i o sendvičích. 80%!

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (9. týden)

24.02.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zväčša neškodná v seznamech

v Právě čtených11x
v Přečtených1 733x
ve Čtenářské výzvě39x
v Doporučených71x
v Knihotéce638x
v Chystám se číst245x
v Chci si koupit66x
v dalších seznamech4x