Zvěrolékař v povětří přehled
James Herriot (p)
Zvěrolékař série
James Herriot, pevně upnutý v bezpečnostních pásech v kokpitu leteckého trenažéru, musel vyměnit své civilní holínky a manšestrové kalhoty za boty ze skopovice a neforemnou leteckou výbavu, ale novou profesi nenalezl. Nakonec RAF musely přijmout na jeho stanovisko... Další svazek jeho pamětí zastihuje autora snícího o dni, kdy se bude moci vrátit ke své ženě Heleně a k malému synkovi, společníkovi a veterináři Siegfriedovi, věčnému studentu Tristanovi - a všem starým přátelům z Darowby - dvounohým i čtyřnohým. Herriotova knížka je vyprávěním o úspěších i omylech, o životních výhrách i klopýtnutích, s nimiž se každý musí vyrovnat ... celý text
Literatura světová Romány Příroda, zvířata
Vydáno: 2001 , BaronetOriginální název:
Vet in a spin, 1992
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zvěrolékař v povětří. Přihlašte se a napište ho.
Zase výborná kniha, jako vždy :-) spousta zvířecích příběhů, šťastných i smutných.. a do toho autorovy zážitky z války.. a jsem moc ráda, že autor přežil.. i když si myslím, že o spoustě věcí autor nechtěl mluvit.. jako kdyby ta místa, kde by jinak bylo něco smutného, raději prokládal vzpomínkami na své civilní povolání.. láska ke zvířatům a touha pomáhat zde vychází z každé věty.. už teď se těším na další knihu :-)
Kniha Zvěrolékař v povětří v seznamech
zvířata, fauna zvěrolékaři, zvěrolékařky
1981 | Když se zvěrolékař ožení |
1991 | Zvěrolékař mezi nebem a zemí |
1993 | To by se zvěrolékaři stát nemělo. Díl 1. (Zvěrolékař na blatech) |
1995 | Zvěrolékař a psí historky |
1995 | Zvěrolékař a kočičí historky |
Další skvělá kniha plná lásky ke zvířátům. Autor během výcviku na pilota vzpomíná na svůj běžný život, manželku a novorozeného syna. U těchto knih prostě člověk odpočívá a vypne a užívá si prostředí farem na anglickém venkově.